Video Dosarul Tel Drum | Directorul general adjunct Florea Neda este urmărit penal de DNA pentru înşelăciune/ Petre Piţiş, directorul general, după audiere, despre Liviu Dragnea: N-are absolut nicio calitate

Directorul general al Tel Drum, Petre Pitiş, este audiat, de către procurorii DNA, într-o anchetă privind fapte de corupţie care ar avea legătură cu firma, au declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, surse judiciare. La DNA a ajuns şi Florea Neda, director adjunct al companiei. Avocatul lui Florin Neda, directorul general adjunct al Tel Drum, a declarat ulterior că Neda a fost informat de procurori că este urmărit penal pentru înşelăciune, mai multe persoane din conducerea societăţii fiind cercetate. La audieri a fost şi directorul general al firmei.

2099 afișări

UPDATE 11.50 : "Suspect pentru înşelăciune, aceasta este singura infracţiune. Sunt patru sau cinci suspecţi, membri ai conducerii. E din 2015 (n.r. fapta). Nu s-a apărat. Nu a dat declaraţii. Acum este director general adjunct în Tel Drum. Se reţine că au cumpărat o instalaţie de producere a asfaltului de la o societate cu 12 milioane de lei. Societatea respectivă se pare că a cumpărat de la producator cu 8 milioane. Este vorba despre o staţie mobilă. Te duci şi lucrezi cu ea unde este nevoie. Cele 4 milioane constau în instalaţii. Ei susţin că frauda ar fi fost aranjament, că de ce nu a cumparat Tel Drum direct de la producator? Achiziţia s-a făcut prin licitaţie. Firma producatoare nu a participat, e logic", a declarat Gheorghe Corbeanu, avocatul lui Florea Neda.

Întrebat dacă numele lui Liviu Dragnea apare în dosar, avocatul a răspuns: "Cel puţin eu nu ştiu să apară la momentul acesta."

La audieri a mers şi directorul general al Tel Drum, Petre Pitiş. După audieri, întrebat despre informaţiile din spaţiul public, potrivit cărora Liviu Dragnea ar controla Tel Drum, Pitiş a răspuns: "La licitaţii, în medie, avem 70-80 participări pe an şi câştigăm 20. E normal, ca la toate firmele din ţară, n-avem succese deosebite. M-aţi înnebunit cu personajul ăsta. Îl cunosc pentru că suntem din acelaşi judeţ. Poate tocmai pentru că suntem din acelaşi judeţ s-a făcut toată tevatura. Am jucat fotbal în liceu. N-are absolut nicio calitate (n.r. în Tel Drum)".

Florea Neda, fost director Tel Drum, a ajuns, vineri dimineaţa la DNA, pentru a fi audiat în cadrul unei anchete privind fapte de corupţie care ar avea legătură cu firma, în acelaşi dosar fiind audiat şi actualul director general al companiei, Petre Pitiş, au declarat surse judiciare pentru MEDIAFAX

Până la momentul transmiterii ştirii, procurorii DNA nu au făcut publice informaţii referitoare la ancheta pe care o desfăşoară.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici