Dragnea: Mi-a răspuns Guvernatorul BNR la scrisoare, dar nu am apucat să citesc / Cum explică liderul social-democrat absenţa aleşilor PSD de la audierea lui Isărescu în Parlament. Cîţu: Mugur Isărescu a fost surprins

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat joi, la Focşani, că a primit răspuns la scrisoarea transmisă guvernatorului BNR, dar nu a apucat să îl citească, susţinând că aleşii PSD au lipsit, probabil, de la audierea lui Mugur Isărescu din Parlament, pentru că nu mai au încredere.

1979 afișări
Imaginea articolului Dragnea: Mi-a răspuns Guvernatorul BNR la scrisoare, dar nu am apucat să citesc / Cum explică liderul social-democrat absenţa aleşilor PSD de la audierea lui Isărescu în Parlament. Cîţu: Mugur Isărescu a fost surprins

Dragnea: Mi-a răspuns Guvernatorul BNR la scrisoare, dar nu am apucat să citesc / Cum explică liderul social-democrat absenţa aleşilor PSD de la audierea lui Isărescu în Parlament

"Am vorbit ieri cu guvernatorul BNR. M-a sunat şi mi-a spus că mi-a trimis răspuns la scrisoare. O să o studiez azi sau mâine, pentru că nu am avut timp şi apoi voi face public şi ce i-am transmis eu, în detaliu. Politica monetară trebuie realizată în urma unui dialog constant cu Parlamentul şi Guvernul. Noi suntem dispuşi să dezbatem motivul pentru care s-a mărit inflaţia şi cum influenţează politica de refinanţare şi ce efecte are asupra activităţii economice în general", a declarat, la Focşani, Liviu Dragnea.

Întrebat dacă parlamentarii PSD au boicotat audierea lui Mugur Isărescu din Parlament, de joi, Liviu Dragnea a negat, susţinând că poate social democraţii nu au avut încredere în intenţiile conducerii BNR.

"Or fi avut vreun motiv. Ce boicot? Nu boicotăm BNR. O sprijinim de 28 de ani. Înţeleg că e stabilitate, că e acelaşi guvernator, dar aleşii PSD nevăzând răspunsul la scrisoarea şi nu ştiu intenţia BNR de a face parte dintr-un program de sprijin, nu au avut încredere", a mai spus Dragnea.

Guvernatorul BNR a explicat, joi, în Comisia Economică, motivele care au dus la majorarea dobânzii de politică monetară.

"Creşterile lunare ale preţurilor de consum în ultimele luni, concretizate în creşterea ratei inflaţiei relevă şi impact în majorarea costurilor salariale. În acest context şi în lipsa unei reacţii prompte a politicii monetare ar fi existat riscul ca ulterior readucerea indicatorului inflaţiei în intervalul asociat ţintei, urmând să aibe efecte economice şi sociale nocive", a declarat Mugur Isărescu, guvernatorul BNR.

Cîţu, despre absenţa PSD la întâlnirea cu BNR în Senat: Mugur Isărescu a fost surprins

Şeful Comisiei economice a Senatului, Florin Cîţu, a declarat, joi, că guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, a fost surprins că senatorii PSD nu au participat la întâlnirea în care s-a discutat despre inflaţie. El a adăugat că, din câte ştie aceştia şi Liviu Dragnea au urmărit on-line dezbaterea.

"Au fost suprinşi că nu sunt aici, deşi îl cheamă tot timpul şi îi spun că se ascunde şi că nu vrea să vorbească. Astăzi, când a venit cu toată echipa, nu erau de faţă. Ei au boicotat Comisia. Doar a fost surprins, fiindcă el a crezut că vor fi aici şi vor pune întrebări. Eu am anunţat de două săptămâni întâlnirea. Nu era secretă, a fost pe site. Ştiu că cei de la PSD am înţeles că s-au uitat online. Am înţeles că s-a uitat şi Liviu Dragnea, dar nu ştiu mai multe", a afirmat, pentru MEDIAFAX, Florin Cîţu, după întâlnirea cu reprezentanţii Băncii Centrale.

Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, a participat, joi, la Comisia economică a Senatului, la o discuţie cu tema ”Evoluţia inflaţiei şi implicaţiile pentru economia României”, în contextul în care rata inflaţiei a crescut în februarie la 4.7% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. La dezbatere au fost prezenţi şi membrii Consiliului de Administraţie ai acesteia, viceguvernatorii Florin Georgescu şi Eugen Nicolăescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici