Dragnea: Nu mă aşteptam la Iohannis, a intrat într-o zonă neconstituţională când mi-a cerut demisia

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat duminică seara că nu se aştepta ca preşedintele Klaus Iohannis să-l sune şi să îi ceară demisia, acuzându-l pe şeful statului că a intrat într-o zonă neconstituţională şi subliniind că i s-a părut deplasat.

1903 afișări
Imaginea articolului Dragnea: Nu mă aşteptam la Iohannis, a intrat într-o zonă neconstituţională când mi-a cerut demisia

Dragnea: Nu mă aşteptam la Iohannis, a intrat într-o zonă neconstituţională când mi-a cerut demisia

"Eu cred că, poate fără să îşi dea seama, a intrat aproape într-o zonă neconstituţională pentru că, ne place sau nu ne place, un partid este o structură în care mai mulţi oameni (...) au nişte interese politice profund legitime. (...) Mie mi s-a părut deplasat ca preşedintele României să ceară unui preşedinte al unui partid să îşi dea demisia", a spus Dragnea duminică seara la Antena 3, spunând totuşi că nu va porni nicio acţiune de suspendare.

Liderul PSD a subliniat că nu se aştepta să fie sunat de preşedinte pentru că acesta nu are dreptul să intervină în deciziile interne ale partidelor politice.

Dragnea a precizat că Iohannis l-a sunat vineri seara, la ora 19.00 şi i-a spus să demisioneze pentru că poate afecta imaginea României, având în vedere poziţia pe care o ocupă.

"Mi-a spus că îi pare rău în plan personal, dar crede că eu având această poziţie, ar trebui să demisionez că pot să afectez imaginea României", a relatat şeful social-democraţilor.

De asemenea, Dragnea a spus că nu ştie dacă va continua dialogul cu preşedintele în urma acestui telefon şi că se aştepta ca şeful statului să-l sune să-i spună că este nedreaptă decizia instanţei.

"Recunosc că e important că e preşedintele României, dar în aceste două zile nu a fost pe lista de preocupări a mea. (...) Sincer să fiu nu ştiu dacă mai are sens să comunicăm de aici înainte, pentru că eu la o asemenea cerere nu mă aşteptam. M-aş fi aşteptat să mă sune şi să îmi zică că îi pare rău şi că consideră şi el că această decizie e nedraptă - sunt sigur că o consideră'', a conchis el.

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a anunţat vineri seara că, pentru sănătatea sistemului politic românesc, Liviu Dragnea ar trebui să se retragă.

"Liviu Dragnea ar trebui să se retragă. Pentru sănătatea sistemului politic românesc, nu este în regulă ca un mare partid politic să fie condus de un lider condamnat penal prin sentinţă definitivă. I-am comunicat această opinie", a scris preşedintele Klaus Iohannis pe pagina sa de Facebook.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare - dublu decât în primă instanţă - în dosarul Referendumului, decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie fiind una definitivă. Ulterior, la sediul PSD a avut loc o şedinţă a Comitetului Executiv a cărei concluzie a fost că Liviu Dragnea trebuie să rămână la şefia PSD, discuţia urmând să fie reluată după locale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici