Dragnea: PSD trebuie să respingă categoric comunismul, să spună tinerilor că au fost minţiţi

Cauza principală a eşecului PSD la alegerile prezidenţiale este înţelegerea greşită a conceputului de stânga, partidul fiind confundat deliberat cu o formaţiune pro-sovietică şi etichetat nejustificat drept "comunist", fiind nevoie de delimitarea de alte doctrine, a afirmat Liviu Dragnea.

382 afișări
Imaginea articolului Dragnea: PSD trebuie să respingă categoric comunismul, să spună tinerilor că au fost minţiţi

Liviu Dragnea (Imagine: Marius Dumbraveanu/Mediafax Foto)

Într-un discurs susţinut la Consiliul Naţional al PSD, preşedintele executiv al partidului, Liviu Dragnea, a arătat că, din cauza perpetuării confuziilor din perioada comunismului, PSD continuă să întâmpine rezistenţă la alegeri în Transilvania, diaspora şi din partea persoanelor cu studii superioare, fiind perceput drept un partid anticapitalist şi al asistaţilor sociali.

El a arătat că PSD este respins şi de electoratul din mediul privat deşi adversarii politici au ruinat întreprinzători.

"Trebuie să avem o nouă percepţie în conştiinţa publică, să arătăm că nu avem nicio legătură cu regimul comunist. Trebuie să respingem categoric comunismul, să spunem tinerilor că au fost minţiţi", a spus Dragnea.

Preşedintele executiv a arătat astfel că trebuie explicat exact electoratului ce înseamnă ideologia modernă a stângii, cu delimitarea categorică de stereotipurile şi atributele provenite din regimul comunist.

El a punctat că nu are nimic de reproşat nimănui pentru pierderea alegerilor prezidenţiale anul trecut.

"Este pentru prima dată când ne întâlnim într-un for lărgit după alegerile prezidenţiale. Nu am nimic de reproşat nimănui, pentru prima dată PSD a depăşit în turul întâi pragul de 40% şi nu e puţin. Ne aflăm în a doua parte a mandatului de guvernare şi de obicei, după doi ani de guvernare, partidul se erodează, dar nu a fost cazul, este o guvernare de succes. Rezultatul alegerilor arată că pierderea alegrilor nu este din cauze conjuncturale, am avut un rezultat foarte bun, iar partidul s-a mobilizat exemplar. Este foarte uşor să acuzăm pe oricine, Îl putem acuza pe Victor Ponta - dar reamintesc că a câştigat primul tur al alegerilor cu 40% - pe cei care au realizat strategia de campanie - dar tot aceiaşi au fost cei care au realizat strategia şi pentru primul tur- pot fi acuzat şi eu, poate fi organizat oricine, Aceasta este o abordare facilă”, a afirmat Dragnea.

El a apreciat că PSD trebuie să se delimiteze mai clar de alte curente doctrinare şi să arate că este un partid de stânga.

"Trebuie să ne debarasăm de toate formulele, trebuie să fim o stângă puternică. Adversarii noştri au reuşit să construiască o realitate mincinoasă în care cei de dreapta sunt buni, iar cei de stânga sunt răi, comunişti şi anticapitalişti, proruşi. A existat o manipulare care se perpetuează de un deceniu şi întreţine sentimentele anticomuniste şi care se activează la alegerile prezidenţiale”, a mai arătat Dragnea.

În opinia sa, stânga este etichetată nejustificat cu imaginea de comunim, iar dreapta perpetuează o percepţie deformată că orice măsură de protecţie a celor care muncesc se asimilează regimului comunist.

„Din cauza acestor confuzii moştenite din timpul regimului comunist, se ajunge ca partidul să fie la cote electorale scăzute în rândurile tinerilor deşi am avut cel mai tânăr preşedinte de partid. Trebuie să arătăm că stânga autentică nu are nicio legătură cu regimul comunist, să schimbăm această percepţie. PSD trebuie să spună că cei mai de seamă reprezentanţi ai social-democraţiei din perioada interbelică, Constantin Titel Petrescu , împreună cu toţi ceilalţi membrii de partid au fost arestaţi în timpul regimului comunist şi au îngroşat rândurile deţinuţilor politici de la Jilava. Trebuie să amintim aceste adevăruri istorice mai ales tinerilor. Trebuie să le spunem că au fost minţiti de adversării noştri politici”, a mai afirmat Dragnea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici