Dragnea: Şefia Guvernului şi a PSD în aceeaşi mână a fost o greşeală, nu trebuie să mai facem asta

Preşedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a declarat, miercuri, că a fost o greşeală ca Victor Ponta să deţină în acelaşi timp şefia Guvernului, dar şi a PSD, un lucru care trebuie evitat în partid pe viitor şi crede că acesta a fost şi motivul pentru care Ponta s-a retras din fruntea PSD.

331 afișări
Imaginea articolului Dragnea: Şefia Guvernului şi a PSD în aceeaşi mână a fost o greşeală, nu trebuie să mai facem asta

Dragnea: Şefia Guvernului şi a PSD în aceeaşi mână a fost o greşeală, nu trebuie să mai facem asta (Imagine: Alexandru Hojda/Mediafax Foto)

"Pe fondul situaţiei medicale a lui (Victor Ponta - n.r.) şi pe fondul presiunilor permanente la care era supus, cred că a ajuns la concluzia că nu poate gestiona amândouă funcţiile. Oricum, şi funcţia de preşedinte PSD şi funcţia de prim-ministru într-o singură mână este foarte mult şi cred că de aici înainte în PSD nu trebuie să mai facem aşa ceva, pentru că greutatea este foarte, responsabilitatea este foarte mare", a spus liderul interimar al PSD, care a subliniat că este foarte greu ca un singur om să fie şi un lider de partid eficient, dar şi un premier bun, în acelaşi timp.

"Cred că a luat decizia asta simţind că îi este mai uşor să se poată ocupa în special de Guvern", a completat Dragnea, prezent la o emisiune a postului TV Digi24.

Liviu Dragnea a spus că decizia de a împărţi astfel funcţiile a fost una comună, luată în 2012, însă acum realizează că a fost o greşeală. "Cred că am greşit amândoi, pentru că am plecat amândoi în Guvern, el premier, eu vicepremier, el preşedinte PSD, eu preşedinte executiv la partid, şi cred că din cauza asta încet, încet, în mod involuntar, nu voluntar, partidul aşa puţin a rămas în umbră. Nu a fost confiscat de Guvern, dar comunicarea publică a fost concentrată în special pe acţiunile guvernamentale", a menţionat el.

Liderul interimar al PSD a adăugat că, în această perioadă, relaţia firească de colaborare dintre PSD şi Guvern s-a transformat "într-o relaţie oarecare de subordonare", iar PSD risca să nu mai aibă viaţă de partid.

"Noi n-am mai făcut o activitate politică serioasă, ci s-a făcut mai mult marketing guvernamental, dar partidul a avut de suferit. S-a simţit nevoia ca partidul să fie resuscitat", a spus Dragnea, care a atras atenţia că PSD se află acum într-un "moment de răscruce". În opinia lui Dragnea, separarea funcţiei de preşedinte de partid de cea de premier va aduce "avantaje", atât lui Victor Ponta, cât şi PSD.

Pe de altă parte, preşedintele interimar al PSD a spus că speră ca Victor Ponta să rămână premier până la alegerile din 2016, acest lucru fiind benefic pentru partid. "Asta sper eu şi asta vrea tot partidul şi e important ca şi el să vrea asta. (...) Partidul îl susţine", a subliniat Dragnea, precizând că, în ultima discuţie cu Ponta, premierul a spus că vrea în continuare să rămână în fruntea Guvernului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici