Dragnea şi Bănicioiu susţin că nu este normal ca cei care au protestat la Cotroceni să fie agresaţi

Liderii PSD Liviu Dragnea şi Nicu Bănicioiu s-au întâlnit, joi seară, la sediul central al partidului, pentru a discuta pe tema studenţilor care au protestat în faţa Palatului Cotroceni, cei doi sociali-democraţi susţinând că nu este normal ca tinerii să fie agresaţi de forţele de ordine.

16 afișări
Imaginea articolului Dragnea şi Bănicioiu susţin că nu este normal ca cei care au protestat la Cotroceni să fie agresaţi

Nicolae Bănicioiu (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Dragnea şi Bănicioiu au susţinut că nu au nicio legătură cu protestul studenţilor şi că nu au auzit de el decât din relatările presei.

"Noi am auzit din presă. Am văzut imagini la una din televiziuni, după care ne-am informat. Într-adevăr, câţiva studenţi au protestat azi (joi, n.r.) la Leu. Au fost bătuţi de jandarmi şi o parte dintre ei au fost arestaţi. Vrem şi noi să cerem explicaţii. Nu au încălcat legea în niciun fel, nici măcar nu au păşit pe carosabil", a spus Bănicioiu, preşedinte al Organizaţiei de tineret a PSD.

El a afirmat că stidenţii doar au strigat că vor să afle adevărul şi să li se dea socoteală pentru modul în care au votat, ceea ce a deranjat şi a iritat foarte mult Cotroceniul.

"Noi nu avem cum să luăm măsuri. Vom ridica un semn de întrebare pentru că nu este o stare de normalitate. Dacă la 20 de ani de la Revoluţie am ajuns să batem studenţii în plină stradă. cred că e anormal", a adăugta Bănicioiu.

El a arătat că unul dintre cei arestaţi nici măcar nu era la acel protest, ci a fost luat de la staţia de autobuz Leu.

"Mi se pare cu totul aberant. Omul era pe trotuar, aştepta autobuzul. A venit duba şi l-au băgat în dubă. De ce? Li s-a părut lor că nu seamănă a votant Traian Băsescu? E aberant", a spus Bănicioiu.

Circa o sută de studenţi s-au adunat, joi după-amiază în faţa Palatului Cotroceni, ei susţinând, iniţial, că nu staţionează şi că sunt în trecere. Trei dintre tineri au fost duşi la Poliţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici