Drulă: PSD-PNL trebuie să scadă taxele, nu să supraimpoziteze veniturile celor din mediul privat

PSD-PNL trebuie să scadă taxele, nu să supraimpoziteze veniturile celor din mediul privat, afirmă liderul USR, Cătălin Drulă: „PSD şi PNL au creat un dezastru bugetar”.

181 afișări
Imaginea articolului Drulă: PSD-PNL trebuie să scadă taxele, nu să supraimpoziteze veniturile celor din mediul privat

Drulă: PSD-PNL trebuie să scadă taxele, nu să supraimpoziteze veniturile celor din mediul privat

PSD-PNL trebuie să scadă taxele, nu să supraimpoziteze veniturile celor din mediul privat. PSD şi PNL au creat un dezastru bugetar. Este fără precedent, în ultimii 20 de ani, ca în luna aprilie să nu te închizi cu veniturile şi să dai din colţ în colţ. În toate aceste discuţii din coaliţie vedem o bătaie de joc. Nu există nicio intenţie de a afecta privilegiile, de a afecta specialii, de a face ceva cu pensiile speciale. Proiectul de lege propus în Senat abia se atinge de unul-două procente din pensia specială a premierului Ciucă, care scade cu 1.000 de lei, de la 18.000 la 17.000 de lei. Nu fac niciuna dintre reformele necesare care să aşeze România pe baze corecte, să nu mai existe două clase – clasa specialilor şi clasa cetăţenilor care muncesc cinstit”, spune Cătălin Drulă.

El susţine că „singura strategie clară a coaliţiei de guvernare constă în păstrarea privilegiilor, refuzul reformelor din PNRR şi creşterea taxelor pentru români, în timp ce lipsesc cu desăvârşire orice măsuri care să oprească creşterea preţurilor”.

PSD şi PNL nu vor să implementeze soluţiile corecte propuse de USR, vor păstrarea privilegiilor. Este o coaliţie care duce bugetul României în groapă. Şi singura soluţie pe care PSD ştie să o pună pe masă constă în scumpiri şi taxe mai mari. Planul acestei coaliţii este să continue inflaţia, o taxă nevăzută care bagă mâna şi în buzunarul celor de la stat şi a celor din privat, şi să păstreze toată această clientelă de partid cu contracte cu dedicaţie, cu sutele de BMW-uri, şpăgile de la duty-free şi cu pensiile grase şi speciale ale parlamentarilor şi ale tuturor celelalte categorii privilegiate”, încheie preşedintele USR.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici