Duşa: Dacă există un acord politic putem face anticipate în două luni

Alegerile parlamentare anticipate se pot face în 60 de zile, dacă există un acord politic între toate partidele, a declarat, duminică, liderul deputaţilor PSD, Mircea Duşa.

193 afișări
Imaginea articolului Duşa: Dacă există un acord politic putem face anticipate în două luni

Mircea Duşa (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Mă miră faptul că UDMR se trezeşte în ultimul moment. Dacă există un acord politic între toate partidele se pot declanşa alegeri anticipate în 60 de zile. Sper ca UDMR-iştii când fac declaraţii să fie şi serioşi", a spus, pentru MEDIAFAX, liderul deputaţilor PSD.

UDMR va analiza săptămâna viitoare, în cadrul forurilor de decizie, oportunitatea declanşării alegerilor parlamentare anticipate, procedură care ar mai "linişti vocea străzii" şi ar asigura un consens cu opoziţia, a declarat, agenţiei MEDIAFAX, vicepreşedintele politic al Uniunii, Laszlo Borbely.

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, spune că declaraţia lui Borbely Laszlo despre alegerile anticipate a fost personală, şi nu făcută în numele Uniunii, o eventuală decizie privind alegerile anticipate urmând să fie luată de UDMR numai după discuţii în cadrul coaliţiei.

Kelemen a declarat, duminică, pentru că indiferent dacă alegerile vor fi la termen sau, eventual, se va ajunge împreună cu partenerii din coaliţie la o altă concluzie, "actualul Guvern şi actuala formulă guvernamentală trebuie să gestioneze treburile ţării până la alegeri, indiferent dacă vor fi în noiembrie sau la o altă dată în 2012".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici