Eckstein: Cel mai important ţel în momentul de faţă este accederea în Parlament în 2012

Consilierul prezidenţial Eckstein Kovacs Peter a declarat, joi, la Miercurea Ciuc, că, în opinia sa, cel mai important ţel al UDMR este accederea în Parlament în anul 2012, iar dacă pentru realizarea acestui deziderat Uniunea trebuie să părăsească guvernarea el nu va ezita să sprijine acest lucru.

35 afișări
Imaginea articolului Eckstein: Cel mai important ţel în momentul de faţă este accederea în Parlament în 2012

Eckstein: Cel mai important ţel în momentul de faţă este accederea în Parlament în 2012 (Imagine: Mircea Rosca/Mediafax Foto)

Consilierul prezidenţial Eckstein Kovacs Peter şi-a făcut apariţia, joi, la Miercurea Ciuc, în timpul conferinţei de presă care a urmat Întâlnirii Aleşilor din Secuime, prezidată de contracandidatul său la preşedinţia UDMR, ministrul Culturii, Kelemen Hunor.

La finalul conferinţei de presă, Eckstein Kovacs Peter a răspuns întrebărilor jurnaliştilor, afirmând că principalele puncte ale proiectului său politic sunt schimbarea şi intrarea UDMR cu orice preţ în Parlament în urma alegerilor din 2012.

"Oamenii aşteaptă o schimbare şi cred că eu sunt elementul care schimbă şi ca persoană, pentru că eu sunt mai liber de ocrotitori, iar pe de altă parte proiectul meu politic este unul de deschidere. Să mergem puţin înapoi, la originile UDMR, când ne-am ocupat de oameni, când am fost mai puţin aroganţi, când importantă era situaţia din Ardeal, şi nu cea politică din Bucureşti", a spus Eckstein.

Eckstein a afirmat că intenţionează să aducă şi o schimbare structurală în UDMR.

"În momentul de faţă, puterea s-a dus către regiuni, în teritoriu, şi acest lucru trebuie să se reflecte şi în organele de conducere şi la personalităţile care vor defini în perioada următoare UDMR", a precizat candidatul la preşedinţia Uniunii.

Eckstein Kovacs Peter a spus că îşi doreşte o relaţie normală cu toate partidele politice şi a afirmat că este pregătit să susţină decizia de a părăsi actuala guvernare dacă astfel UDMR poate intra în Parlament în 2012.

"Vreau o relaţie normală cu partidele politice româneşti şi ungureşti de altfel şi ce mai gândesc eu, şi aici diferă poziţia mea de cea a domnului Kelemen, eu găsesc că cel mai important ţel în momentul de faţă este accederea în Parlament în anul 2012 şi aici eu cred că această guvernare a funcţionat nu chiar aşa cum crede domnul Kelemen, dar dacă mijlocul prin care trebuie să putem să intrăm în Parlament este părăsirea guvernării, atunci eu nu voi ezita să sprijin această măsură", a afirmat acesta.

La şedinţa Consiliului Reprezentanţilor Unionali (CRU) al UDMR, care s-a desfăşurat, în 11 decembrie 2010, la Palatul Culturii din Târgu Mureş, Marko Bela a anunţat că nu va mai candida pentru un nou mandat la şefia Uniunii.

În schimb, consilierul prezidenţial Eckstein Kovacs Peter şi ministrul Culturii, Kelemen Hunor, şi-au anunţat candidaturile pentru preşedinţia UDMR.

Miercuri, liderul deputaţilor UDMR, Olosz Gergely, a anunţat oficial că va candida pentru preşedinţia Uniunii, el susţinând importanţa unei reforme de "profunzime" în cadrul formaţiunii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici