Ecourile vizitei lui Iohannis la Casa Albă. Busoi(PNL), despre superlativele lui Trump privind relaţiile dintre România şi SUA

Vicepreşedintele PNL Cristian Buşoi interpretează că cea de-a doua întâlnire a lui Iohannis cu preşedintele SUA la Washington reprezintă un semnal puternic de apreciere şi încredere faţă de România, dar şi faţă de Klaus Iohannis.

166 afișări
Imaginea articolului Ecourile vizitei lui Iohannis la Casa Albă. Busoi(PNL), despre superlativele lui Trump privind relaţiile dintre România şi SUA

Ecourile vizitei lui Iohannis la Casa Albă. Busoi(PNL), despre superlativele lui Trump privind relaţiile dintre România şi SUA

 

„Eforturile diplomatice ale preşedintelui României, făcute de-a lungul celor cinci ani de mandat, au condus la o strângere a relaţiilor între cele două state, lucru recunoscut şi de preşedintele Donald Trump, care a afirmat că :”relaţiile dintre România şi SUA nu au mers niciodată mai bine decât acum”. Este o apreciere importantă şi meritată de România”, consideră liberalul Buşoi, europarlamentar PNL.

El atribuie succesul reuniunii bilaterale de la Casa Albă preşedintelui, dar şi românilor care văd parcursul României pe direcţia pro-vest, pentru apărarea angajamentelor faţă de partenerii externi, „fie că vorbim de cei americani, fie că vorbim de cei europeni”.

„Klaus Iohannis a reuşit în aceşti cinci ani de mandat să ţină România acolo unde îi este locul, ca parteneră a marilor democraţii consolidate. Deşi politica internă i-a pus de cele mai multe ori doar piedici preşedintelui României, deşi starea de lucruri de acasă de foarte multe ori nu oferea argumente pentru dezvoltarea parteneriatelor, Klaus Iohannis a reuşit să ţină ţara în clubul democraţiilor selecte, într-un parteneriat foarte strâns cu SUA şi UE”, scrie Buşoi pe Facebook..

Preşedinţii Klaus Iohannis şi Donald Trump au adoptat, marţi, la Casa Albă, o declaraţie comună privind întărirea relaţiilor România-SUA, şeful statului spunând că întâlnirea cu omologul american a fost una foarte bună. Donald Trump, a afirmat, cu ocazia întrevederii cu omologul său român, Klaus Iohannis, intenţia consolidării parteneriatului cu România, prin intensificarea relaţiilor bilaterale militare şi comerciale, precum şi prin susţinerea eforturilor de eliminare a vizelor pentru români.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici