Elena Udrea scapă de un dosar penal. Faptele s-au prescris

Curtea de Apel Bucureşti a decis marţi să înceteze procesul penal faţă de inculpata Elena Udrea deoarece faptele s-au prescris. Totuşi, decizia nu este definitivă şi poate fi atacată.

696 afișări
Imaginea articolului Elena Udrea scapă de un dosar penal. Faptele s-au prescris

Elena Udrea scapă de un dosar penal. Faptele s-au prescris

Sentinţa penală nr.66/F din 11 aprilie 2023 - În temeiul art.396 alin.1, 6 rap. la art.16 alin.1 lit.f teza a II-a din Codul de procedură penală cu aplic. art.5 din Codul penal, încetează procesul penal faţă de inculpata UDREA ELENA-GABRIELA (date), cu privire la infracţiunile de trafic de influenţă şi spălarea banilor, ca efect al împlinirii termenului de prescripţie generală a răspunderii penale”, a stabilit Curtea de Apel Bucureşti.

Instanţa a mai decis „confiscarea specială de la inculpată a sumelor de 2.500.000 de euro, respectiv 900.000 de euro (în echivalent în lei la cursul oficial de schimb al BNR, de la data executării acestei măsuri de siguranţă)”.

În prezent Elena Udrea se află în închisoare. Ea a fost condamnată definitiv în dosarul Gala Bute.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici