Emil Boc cere politicienilor "să nu murdărească investiţia Nokia" cu interese electorale

Primarul Clujului Emil Boc a cerut, miercuri, tuturor politicienilor "să nu murdărească investiţia Nokia" cu interese politicianiste şi electorale, afirmând că venirea altor investitorii strategici la Cluj stă sub semnul întrebării, din cauza investigaţiilor DNA.

13 afișări
Imaginea articolului Emil Boc cere politicienilor "să nu murdărească investiţia Nokia" cu interese electorale

Emil Boc cere politicienilor "să nu murdărească investiţia Nokia" cu interese electorale

Emil Boc a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că investitorii strategici care erau pregătiţi să vină la Cluj "stau sub semnul întrebării", din cauza evenimentelor care au avut loc cu o zi în urmă.

"Se încearcă manipularea politicianistă a acestui success. Am urmărit consternat cele întâmplate ieri (marţi - n.r.) şi am primit nenumărate semnale. O simplă anchetă poate compromite succesul economic de viitor al Clujului", a declarat liderul PDL Emil Boc.

El a adăugat că anchetele trebuie să-şi urmeze cursul, indiferent dacă este sau nu campanie electorală, dar să nu fie folosite de politicieni.

"Vreau să trag acest semnal, ca politicienii să lase deoparte orice încercare de a lega investiţia Nokia de cercetarea penală, pentru că asta are un impact uriaş dincolo de judeţ. Suntem invidiaţi de cei din afara Clujului, interesaţi să existe un conflict la Cluj. Să nu se folosească electoral această anchetă, pentru că firme cu care eram în contact stau acum sub semnul întrebării şi pot lua alte decizii. Suntem invidiaţi şi suntem, ca judeţ, ţintă naţională şi internaţională. Politicienii clujeni trebuie să susţină această investiţie", a declarat Boc.

El a spus că cei interesaţi să existe un conflict sunt politicieni din afara Clujului, însă a refuzat să îi nominalizeze.

"Încercarea unora de a crea o neîncredere în această investiţie trebuie contracarată. Vreau ca şi campania electorală să fie scoasă de sub aspectul acestei cercetări penale. Să se dea bătălia sub aspectul realizărilor", a spus Emil Boc.

Preşedintele PDL a precizat că nu se referă, atunci când vorbeşte despre aceşti politicieni, la preşedintele CJ Cluj, Marius Nicoară.

"Este exclus Marius Nicoară din aceste acuzaţii, sunt solidar cu Marius Nicoară în toate aceste investiţii. Eu sunt convins că nu este nicio problemă, eu nu am cunoştinţă de nereguli, am participat la multe negocieri. Pe fondul campaniei, spunând că se bat ei local, alţii încearcă să blocheze modelul de succes al Clujului. Este corect să aşteptăm o sentinţă definitivă şi apoi să vedem dacă cineva a săvârşit o ilegalitate. Să nu credeţi că totul este văzut în afara Clujului ca un succes", a adăugat Emil Boc.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici