Eric Adams, noul primar al New York-ului, s-a născut şi a crescut în sărăcie

  • Al doilea afro-american şi al doilea fost poliţist ajuns primar în New York, Adams a fost şeful cartierului Brooklyn.
  • A devenit primar al metropolei la vârsta de 61 de ani, „a doua cea mai dificilă muncă din ţară, prima fiind cea de preşedinte”.
1452 afișări
Imaginea articolului Eric Adams, noul primar al New York-ului, s-a născut şi a crescut în sărăcie

Eric Adams

Eric Adams a devenit oficial, marţi seară, noul primar al metropolei, al doilea afro-american după David Dinkins, ales în 1989, şi al doilea fost poliţist, după William O'Dwyer, învingător în 1945.

Căpitan-pensionar al Departamentului de Poliţie din New York, fost senator şi preşedinte cu două mandate în cartierul Brooklyn, Adams s-a descris ca un om simplu. „Povestea mea este povestea ta, eu sunt unul dintre voi”, le-a spus el susţinătorilor, la Brooklyn Marriott, unde a sărbătorit victoria. Şi le-a făcut o promisiune: „Peste patru ani, acest oraş nu va mai fi la fel”.

Un oraş de 8,8 milioane de locuitori, în care pentru fiecare republican există alţi şapte democraţi, unde Adams a obţinut aproximativ 67% din voturi împotriva a 27%, procentele câştigate de rivalul său, prezentator radio conservator.

Adams va prelua funcţia de la 1 ianuarie ca al 110-lea primar al oraşului. El susţine o serie de politici progresiste, începând cu educaţia şi sprijinul familiei. A lucrat ca poliţist timp de 22 de ani.

Crescut doar de mamă

Ajuns în interiorul „The Force - Forţa”, cea mai impresionantă forţă de poliţie din ţară, cu 36.000 de ofiţeri în uniformă şi alţi 19.000 de civili, a luptat împotriva rasismului şi a prejudecăţilor, dar a fost acuzat de corupţie şi, în ultimele săptămâni, a fost ţinta unei campanii de defăimare.

Născut pe 1 septembrie 1960, în Brownsville, unul dintre cele mai sărace şi mai periculoase cartiere din Brooklyn, Adams a crescut în Queens de o mamă singură, care l-a întreţinut, şi cu cinci fraţi făcând curăţenie prin case. În copilărie, spunea el, mergea la şcoală nefiind sigur că va mai avea un acoperiş deasupra capului după sunetul clopoţelului.

Marţi, când a mers să voteze la Şcoala Publică 81 din Bed-Stuy, Adams ţinea în mână o fotografie a mamei sale, Dorothy, care a murit la 83 de ani, în martie trecut, în timp el se afla în campanie electorală.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici