Eşec TOTAL la negocierile pe anticipate. Orban s-a consultat, dar a ratat o înţelegere cu partidele

Ludovic Orban a încercat să obţină susţinere din partea partidelor pentru declanşarea anticipatelor, cel puţin a celor care îşi declară public opoziţia faţă de PSD. Deşi pornite cu întârziere, ulterior înţelegerii cu Iohannis pe anticipate, consultările lansate ieri de liderul PNL aveau scopul de a-i oferi acestuia siguranţa că Guvernul său va cădea la votul din 24 februarie din Parlament, scrie Monitorul Partidelor.

1637 afișări
Imaginea articolului Eşec TOTAL la negocierile pe anticipate. Orban s-a consultat, dar a ratat o înţelegere cu partidele

Eşec TOTAL la negocierile pe anticipate. Orban s-a consultat, dar a ratat o înţelegere cu partidele

Fără un atribut clar de consultare politică, dar cu mandat din partea lui Iohannis de a ajunge la anticipate, Orban a fost vizitat ieri de liderii a două partide, UDMR şi USR, de altfel cele mai numeroase în Parlament, însă ale căror voturi sunt insuficiente pentru a respinge primul cabinet, pas necesar pentru a avansa cu anticipatele. Pro Europa şi ALDE s-au plasat deja în afara planului, liderul Pro România considerând „neserioasă” desemnarea tot a lui Ludovic Orban ca premier, după ce a fost demis, în timp ce lui Călin Popescu Tăriceanu i s-a părut nepotrivită soluţia găsită, de a ţine România în criză politică timp de 60 de zile. Deşi era aşteptat la discuţii, PMP a absentat.

În lipsa lui Ponta, Tăriceanu, Tomac şi a liderului de grup al minorităţilor, Orban îşi poate lua adio de la planul anticipatelor sau rămâne tot la „mâna” PSD. Dintre cele două partide prezente la discuţii, USR şi UDMR, s-a putut obţine un angajament ferm doar din partea partidului lui Barna, chiar dacă acesta este încă nemulţumit că nu s-a ajuns la votul în două tururi de scrutin la alegerile locale, deşi avea aşteptări mari de la Orban să reuşească la asumarea răspunderii.

Citeşte continuarea în Monitorul Partidelor

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici