Eugen Nicolicea, preşedintele Comisiei juridice a Camerei: Dragnea are drept de veto în privinţa propunerii legislative privind referendumul

Preşedintele Comisiei juridice a Camerei, deputatul PSD Eugen Nicolicea, a declarat, miercuri, că liderul PSD Liviu Dragnea are drept de veto în privinţa propunerii legislative care modifică Legea referendumului, el arătând că îi va înainta acestuia forma finală a propunerii săptămâna viitoare.

1233 afișări
Imaginea articolului Eugen Nicolicea, preşedintele Comisiei juridice a Camerei: Dragnea are drept de veto în privinţa propunerii legislative privind referendumul

Eugen Nicolicea, preşedintele Comisiei juridice a Camerei: Dragnea are drept de veto în privinţa propunerii legislative privind referendumul

„După ce vom avea o formă finală (a propunerii legislative, n.r.) o vom depune la grup (grupul parlamentar al PSD, n.r.). Preşedintele de partid este domnul Dragnea şi are un cuvânt foarte important de spus, ca să nu zic că are şi drept de veto, da? Dacă nu am o formă finală, nu am ce-i prezenta domnuui Dragnea”, a spus Nicolicea, miercuri, după organizarea unei a doua runde de dezbateri asupra acestei propuneri.

El a spus că va transmite forma finală a propunerii legislative la grupul PSD şi lui Dragnea cel mai probabil săptămâna viitoare.

„Evident că la grup, după ce ai o formă finală, o prezinţi, nu prezinţi altceva, şi noi deocamdată nu am făcut o astfel de propunere. Probabil că săptămâna viitoare, când găsim o formă finală, o vom da grupului, iar grupul va analiza dacă o va susţine sau nu”, a spus Nicolicea.

El a arătat că a încercat să facă o consultare preliminară asupra acestei propuneri legislative.

„Ceea ce am încercat noi e altfel decât s-a făcut până acum, adică o consultare preliminară ca să luăm păreri şi puncte de vedere de la toată lumea şi să venim cu o propunere îmbunătăţită de la început”, a spus Nicolicea.

Nicolicea a organizat, marţi, a doua dezbatere asupra acestei propuneri legislative, deşi atât la prima dezbatere, cât şi al aceasta, prezenţa unor persoane interesate a fost foarte slabă.

Solicitat să comenteze prezenţa slabă la aceste dezbateri, Nicolicea a spus: „Era una dintre concluziile pe care trebuie să le tragem cu privire la organizarea de dezbateri – toată lumea a invocat dezbateri, dezbateri, transparenţă, transparenţă şi când o faci, iată transparenţa, e atât de transparent că nu e nimeni în sală”.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici