Eugen Tomac: Amendamentele depuse de Traian Băsescu la legea graţienii nu sunt ale PMP. Nu le-am văzut

Liderul deputaţilor PMP Eugen Tomac a declarat, joi, că amenamentele depuse de preşedintele PMP, Traian Băsescu, la legea graţierii nu au fost discutate în partid şi dacă ele vor fi depuse nu vor fi considerate ca fiind ale PMP, ci ale senatorului Traian Băsescu, afirmând că în cadrul CEX al PMP.

587 afișări
Imaginea articolului Eugen Tomac: Amendamentele depuse de Traian Băsescu la legea graţienii nu sunt ale PMP. Nu le-am văzut

Eugen Tomac: Amendamentele depuse de Traian Băsescu la legea graţienii nu sunt ale PMP. Nu le-am văzut (Imagine: Marian Ilie/ Arhiva Mediafax Foto)

"Vreau să fiu corect înteles, deşi nu este foarte uşor. Eu în calitate de lider al grupului PMP din Camera Deputaţilor nu am văzut aceste amendamente şi în cadrul partidului nu am discutat aceste amendamente. Consider că aceste amendamente nu sunt ale PMP, dacă ele vor fi depuse, le vom analiza şi noi cu multă atenţie, dar cel mai probabil aceste amendamente dacă vor amendamente ale domnului preşedintele Traian Băsescu şi nu ale Partidului Mişcarea Populară", a declarat liderul deputaţilor PMP, preşedintele executiv al formaţiunii Eugen Tomac.

Eugen Tomac a afirmat că acest subiect va fi discutat şi în cadrul Consiliului Executiv al PMP, programat pentru săptămâna următoare.

"Domnul preşedinte Traian Băsescu este preşedintele partidului nostru, dar acest subiect nu a fost discutat în sânul PMP şi pentru a clarifica lucrurile am simţi nevoia să faca această precizare. Săptămâna viitoare în Consilul Executiv vom dezbate inclusiv acest subiect. (…) Am vrut să subliniez foarte clar că nu sunt amendamentele PMP. Vom avea o discuţie în sânul partidului şi vom clarifica mult mai mult celelalte aspecte (…) Luni la prima oră putem avea această şedinţă", a mai spus Tomac.

Tomac a spus că nu este „genul de politician care să vină cu afirmaţii nepotrivite la adresa preşedintelui Traian Băsescu.

"Domnia sa are o vastă experienţă politică, probabil are motive deplin întemeiate pentru a face demersuri în calitate de senator, dar ele nu au fost elaborate de noi. Noi îl respectăm pe domnul preşedinte Traian Băsescu, dar cred că este important să avem această discuţie în partid", a mai spus Tomac.

Preşedintele PMP Traian Băsescu a declarat, miercuri, că va depune mai multe amendamente la legea graţierii prin care sunt graţiate pedepsele de sub 10 ani şi reduse sentinţele pentru mamele condamnate pentru fapte fără violenţă, inclusiv pentru corupţie, afirmând că îşi propune eliminarea elementelor de neconstituţionalitate din lege.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici