Eugen Tomac: PNL şi PSD au votat împotriva reducerii numărului de parlamentari, de ce un nou referendum?

Deputaţii PNL şi PSD au votat marţi împotriva proiectul de lege privind reducerea numărului de parlamentari la 300, singurii care au susţinut iniţiativa PMP de aplicare a rezultatului referendumului din 2009 fiind deputaţii USR.

984 afișări
Imaginea articolului Eugen Tomac: PNL şi PSD au votat împotriva reducerii numărului de parlamentari, de ce un nou referendum?

Eugen Tomac: PNL şi PSD au votat împotriva reducerii numărului de parlamentari, de ce un nou referendum?

''Am asistat astăzi în Parlament la o lovitură teribilă dată democraţiei de către partidele şi complet străine de interesele românilor. Din 2009 şi până în prezent am luptat pentru a pune în aplicare decizia referendumului privind reducerea numărului de parlamentari la 300. PMP a propus o iniţiativă legislativă în Parlament prin care a cerut ca numărul parlamentarilor să fie redus la 300. (...) De ce mai organizăm un nou referendum în condiţiile în care PSD şi PNL astăzi au respins iniţiativa de a reduce numărul de parlamentari la 300?'', a spus deputatul PMP Eugen Tomac.

PNL şi PSD au votat împotriva proiectului de lege depus de PMP pentru reducerea numărului de parlamentari, acesta fiind susţinut doar de parlamentarii PMP şi USR.

''Atât PSD, cât şi PNL au votat împotriva acestei iniţiative, regretăm că doar două partide au înţeles mesajul pe care l-au transmis românii, cei peste 9.500.000 care au ieşit la referendumul din 2009 şi au votat pentru reducerea numărului de parlamentari. Este regretabil că s-a creat în Parlament o majoritate care doar mimează interesul pentru cetăţeni într-o perioadă în care există din ce în ce mai multă tensiune în societate, iar pentru a fura iniţiativa civică lăudabilă a cetăţenilor care protestează împotriva clasei politice se invocă un nou referendum'', a subliniat Tomac.

Camera Deputaţilor, for decizional, a respins proiectul de lege în şedinţa plenului de marţi.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici