Eurodeputat PSD: Manfred Weber îşi continuă campania sfidătoare pe seama României

Europarlamentarul PSD, Răzvan Popa, a declarat, că vizita premierului Viorica Dăncilă la Bruxelles a fost un plus pentru România, însă, prin declaraţiile sale, liderul grupului PPE din Parlamentul European, Manfred Weber, a continuat "campania sfidătoare" pe seama ţării noastre.

898 afișări
Imaginea articolului Eurodeputat PSD: Manfred Weber îşi continuă campania sfidătoare pe seama României

Eurodeputat PSD: Manfred Weber îşi continuă campania sfidătoare pe seama României

"Prezenţa prim-ministrului Viorica Dăncilă la Bruxelles şi discuţiile avute cu liderii politici din Parlamentul European sunt cât se poate de fireşti, acestea înscriindu-se în linia acţiunilor de pregătire în vederea preluării Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene la începutul anului viitor, iar liderul europarlamentarilor PPE dă dovadă de un cinism sfidător, încercând să folosească inclusiv un astfel de prilej pentru a-şi promova propriile interese politice", a afirmat, miercuri, eurodeputatul PSD Răzvan Popa, printr-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Răzvan Popa mai spune că prin vizita Vioricăi Dăncilă la Bruxelles, premierul ţării care urmează să preia preşedinţia Consiliului UE, aceasta transmite un puternic mesaj de seriozitate şi responsabilitate.

"Vizita premierului la Bruxelles reprezintă un plus pentru România, în pofida unor reacţii eminamente politice, aşa cum a fost cea a domnului Manfred Weber. Acesta îşi continuă campania folosindu-se în
mod nedrept de România, stimulând un discurs anti-românesc şi rostogolind stereotipuri false doar pentru a obţine sprijin politic şi a fi mai aproape de ţinta sa personală - preşedinţia Comisiei", a completat europarlamentarul PSD.

Popa arată că, în acelaşi timp, faptul că premierul Dăncilă a discutat deschis cu liderii politici din Parlamentul European, manifestându-şi disponibilitatea de a lămuri orice problemă şi orice neînţelegere, este o dovadă cât se poate de clară a transparenţei şi a deschiderii arătate mereu de guvernarea PSD în raport cu partenerii europeni.

Viorica Dăncilă a participat, miercuri la Bruxelles, la reuniunea grupului Alianţei Progresiste a Socialiştilor şi Democraţilor din Parlamentul European, premierul discutând cu aceştia despre protestele din 10 august şi reforma în domeniul justiţiei în România, informează Guvernul.

Manfred Weber, liderului grupului parlamentar al Partidului Popular European (PPE), s-a declarat "foarte îngrijorat" de situaţia din România, observând că Guvernul înregistrează regrese în combaterea corupţiei şi cerându-i premierului Viorica Dăncilă să ofere explicaţii în Parlamentul European.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici