Eurodeputat: Putin a pierdut războiul energetic pe care l-a declanşat împotriva Europei

Europarlamentarul PNL Siegfried Mureşan afirmă că Putin a pierdut războiul energetic pe care l-a declanşat împotriva Europei: „Noi vom reuşi să ieşim din iarnă fără gazul rusesc, iar Putin va duce Rusia spre faliment”.

333 afișări
Imaginea articolului Eurodeputat: Putin a pierdut războiul energetic pe care l-a declanşat împotriva Europei

Eurodeputat: Putin a pierdut războiul energetic pe care l-a declanşat împotriva Europei

„Putin a pierdut războiul energetic pe care l-a declanşat împotriva Europei. Noi vom reuşi să ieşim din iarnă fără gazul rusesc, iar Putin va duce Rusia spre faliment. Veniturile Federaţiei Ruse din vânzările de gaz către Europa s-au redus cu două treimi de când a declanşat războiul împotriva Ucrainei. Plafonarea preţului la petrol introdusă de Uniunea Europeană înseamnă o pierdere în venituri de 160 de milioane de euro pe zi pentru regimul de la Kremlin”, scrie pe Facebook Siegfried Mureşan.

El afirmă că, anul trecut, pentru prima dată, Uniunea Europeană a generat mai multă energie solară şi eoliană decât energie pe gaz.

„Prin contrast, regimul de la Kremlin a trebuit să vândă din rezervele de aur pentru a acoperi găurile bugetare cauzate de pierderile de venituri din petrol. Acestea sunt datele prezentate astăzi de preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, în plenul Parlamentului European, la marcarea unui an de la începerea războiului din Ucraina. Încercările Rusiei de a şantaja Europa cu un război energetic au eşuat. Propaganda rusă va continua să nege aceste cifre şi să ne spună că fără ei nu ne descurcăm. Dar s-a dovedit că Rusia nu poate manipula şi şantaja la fel de mult cât putem noi să inovăm şi să ne dezvoltăm, dacă suntem uniţi”, încheie Mureşan.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici