Eurodeputatul Victor Negrescu, discuţii cu comisarul pentru Bugete despre dificultăţi bugetare în UE

Eurodeputatul Victor Negrescu a discutat la Strasbourg cu Comisarul European pentru Bugete, Johannes Hahn, despre dificultăţile bugetare întâmpinate de Uniunea Europeană în contextul propunerilor făcute de Comisia Europeană privind bugetul european pe anul viitor.

68 afișări
Imaginea articolului Eurodeputatul Victor Negrescu, discuţii cu comisarul pentru Bugete despre dificultăţi bugetare în UE

Victor Negrescu,Facebook

Victor Negrescu a discutat, la Strasbourg, cu Comisarul European pentru Bugete, Johannes Hahn, despre dificultăţile bugetare întâmpinate de Uniunea Europeană în contextul propunerilor făcute de Comisia Europeană privind bugetul european pe anul viitor, revizuirii bugetului pe termen lung şi creşterii dobânzilor pentru plata mecanismului de redresare şi rezilienţă.

„Uniunea Europeană este în faţa unei posibile crize bugetare, fondurile sunt insuficiente pentru a face faţă provocărilor actuale, pentru a compensa impactul financiar al inflaţiei asupra implementării programelor europene, pentru a răspunde unor noi eventuale urgenţe sau pentru a avea impactul dorit la nivel global. Ne trebuie o revizuire reală a bugetului european pe termen lung pentru ca studentul Erasmus care pleacă din România pentru studii să îşi permită mobilitatea sau pentru ca fermierul să beneficieze de o subvenţie care să îi asigure o bună funcţionalitate a fermei sale.
Comisia Europeană va propune, cel mai probabil, în cursul acestei luni, o nouă taxă europeană pe profit, în vederea aplicării sale în anii care urmează şi care va avea ca scop să asigure un plus financiar la bugetul european cât să acopere creşterea substanţială a dobânzilor aferente plăţii mecanismului de redresare şi rezilienţă. Doar pentru anul 2024 creşterea dobânzii este cu 1,9 miliarde de euro în plus faţă de suma previzionată de 2,1 miliarde de euro (astfel avem de plătit 4 miliarde de euro în 2024 doar pe dobânzi)”, a declarat europarlamentarul social-democrat.

Europarlamentarul Victor Negrescu s-a arătat îngrijorat că, în loc să cheltuim fondurile pentru sprijinirea populaţiei, alocăm resursele europene pentru plata dobânzilor.

„Practic plătim mai mult pe dobânzi decât cheltuim anual pe programele europene fanion, bugetul anual Erasmus pentru 2024 fiind sub 4 miliarde de euro. Conform datelor prezentate de executivul european, UE trebuie să plătească între 17 şi 27 de miliarde de euro până în 2027 peste suma planificată de 14,9 miliarde de euro pentru rambursarea creditelor. Trebuie să schimbăm paradigma bugetară, să înţelegem că nu putem face mare lucru cu un buget european care reprezintă doar 1% din bugetele statelor membre şi să revenim la controlul bugetar democratic exercitat de Parlamentul European”, a completat eurodeputatul Victor Negrescu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici