Europarlamentar: Putin atacă localităţi unde majoritatea populaţiei vorbeşte limba română

„Brutele de la Kremlin atacă de câteva luni localităţile aflate în Sudul Basarabiei, majoritatea locuite de români”, afirmă eurodeputatul Eugen Tomac, lider PMP. „Mesajul Rusiei este clar şi trebuie abordat cu seriozitate şi realism”, arată el.

965 afișări
Imaginea articolului Europarlamentar: Putin atacă localităţi unde majoritatea populaţiei vorbeşte limba română

Europarlamentar: Putin atacă localităţi unde majoritatea populaţiei vorbeşte limba română

„De ce atacă Putin localităţile româneşti? Brutele de la Kremlin atacă de câteva luni localităţile aflate în Sudul Basarabiei, majoritatea locuite de români. În statul vecin, atât la Reni, cât şi la Ismail, sunt zone unde majoritatea populaţiei vorbeşte limba română. În această dimineaţă, a fost atacat punctul de trecere al frontierei din localitatea Cartal (Orlovca), situată pe malul celălalt al Dunării, lângă Isaccea, judeţul Tulcea. Aici locuieşte o comunitate mare de români, care în perioada sovietică s-a opus puternic bolşevizării. Este una dintre puţinele localităţi unde oamenii nu au renunţat niciodată la tradiţiile româneşti, sărbătorind Crăciunul pe 25 decembrie, inclusiv înainte de 1990”, scrie pe Facebook Eugen Tomac.

Liderul PMP afirmă că atacurile Rusiei la Dunăre nu ţintesc doar distrugerea hambarelor de cereale.

„Mesajul Rusiei este clar şi trebuie abordat cu seriozitate şi realism. Aceste brute vor să se învecineze din nou cu noi şi ne provoacă în fiecare zi. Din păcate, pentru românii din sudul Basarabiei, aceste zile sunt cumplite, războiul loveşte continuu. De aceea, acum, cel mai important este să fim solidari cu vecinii noştri şi să-i susţinem total pentru a rezista în faţa acestei agresiuni barbare”, încheie Tomac.

Dronele ruseşti au atacat infrastructura portuară din regiunea ucraineană Odesa. Un siloz de cereale din districtul Izmail a fost lovit în primele ore ale zilei de vineri, a declarat guvernatorul regional Oleh Kiper, potrivit Reuters.

Nouă camioane au luat foc, a mai anunţat guvernatorul pe Telegram. Incendiul a fost stins şi nu s-au înregistrat victime, a precizat Kiper. Un atac asemănător a avut loc săptămâna trecută la Orlovka.

Atunci, vama românească a fost închisă, iar bacurile care leagă cele două maluri ale Dunării au fost trase la mal. Traficul rutier între România şi Ucraina prin punctul Orlovka a fost deviat pe la Galaţi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici