Europarlamentar român: Daea a înregistrat un eşec major la reuniunea miniştrilor agriculturii din UE

Europarlamentarul român Eugen Tomac spune că ministrul Agriculturii din România, Petre Daea, a înregistrat un eşec major la reuniunea miniştrilor agriculturii din UE. Tomac spune că Slovacia şi Polonia au propus discuţii pe ordinea suplimenară în scandalul generat de criza cerealelor.

696 afișări
Imaginea articolului Europarlamentar român: Daea a înregistrat un eşec major la reuniunea miniştrilor agriculturii din UE

Europarlamentar român: Daea a înregistrat un eşec major la reuniunea miniştrilor agriculturii din UE

Eugen Tomac spune că săptămâna viitoare, pe 25 aprilie, va avea loc, la Luxembourg, o reuniune a miniştrilor agriculturii din Uniunea Europeană, o şedinţă extrem de importantă ţinând cont de contextul generat de războiul din Ucraina ce a afectat puternic piaţa agroalimentară din statele est-europene.

El prezintă pe Facebook, sâmbătă, proiectul ordinii de zi şi spune că „Daea a înregistrat „un nou eşec de proporţii”.

„În ultimele zile, ministrul Daea, încercând să-i convingă pe agricultorii români că are soluţii la criza cerealelor, a tot făcut trimitere la această reuniune susţinând că aici se vor lua decizii privind suplimentarea fondurilor pentru România. Prezint aici proiectul ordinii de zi a şedinţei de la Luxembourg. Din păcate, putem observa că nu există nicio propunere de decizie pe care consiliul de miniştri ai agriculturii din UE s-o adopte cu privire la criza cerealelor. De asemenea, am aflat ieri (vineri - n.r.), 21 aprilie, că, la propunerea Slovaciei şi a Poloniei, se va discuta, pe ordinea de zi suplimentară, situaţia generată de importurile crescute de produsele agroalimentare provenite din Ucraina. Deci doar cele doua state au ceva de spus, nu şi România. Astfel, putem constata că Daea a înregistrat din nou un eşec major pentru că, la această reuniune, trebuiau deja luate decizii deoarece agricultorii români îşi strigă neputinţa de luni de zile”, spune europarlamentarul PMP.

Mai mult decât atât, adaugă tomac, pentru că, prin România, prin Solidarity Lanes, au fost exportate peste 60% din cerealele provenite din Ucraina, statul avea obligaţia şi legitimitatea să vină cu un plan de măsuri, cu iniţiative noi, cu solicitări de fonduri şi multe alte propuneri.

„Din păcate, România, şi de această dată, va fi absentă şi va vota doar ceea ce vor propune alte state. Toate acestea se întâmplă pentru că PSD şi PNL, în loc să-l demită, au făcut scut în jurul lui Daea la moţiunea dezbătută în această săptămână în Parlament. Premierul Ciucă are obligaţia să-l demită pe loc, Daea este depăşit de vremuri. La Luxembourg trebuie să meargă şeful guvernului, chiar şi în calitate de ministru interimar al agriculturii, pentru a mai salva ce se mai poate pentru România”, adaugă Eugen Tomac

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici