Europarlamentarii REPER şi USR solicită întâlniri cu premierul Olandei şi parlamentarii olandezi

Delegaţiile REPER şi USR din Parlamentul European au trimis sâmbătă scrisori comune către premierul Olandei, Mark Rutte, şi Camera Reprezentanţilor din parlamentul olandez prin care cer o întâlniri şi discuţii pentru a lămuri rezervele asupra aderării României în Schengen

542 afișări
Imaginea articolului Europarlamentarii REPER şi USR solicită întâlniri cu premierul Olandei şi parlamentarii olandezi

Cererea celor 8 europarlamentari români din grupul Renew Europe vine în urma moţiunii pe care parlamentarii olandezi au adoptat-o ​​pe 20 octombrie, la doar o zi după Rezoluţia Parlamentului European de susţinere a aderării României şi Bulgariei la spaţiul Schengen.

„Partidul politic pe care îl reprezentaţi şi Coaliţia pe care o conduceţi au o responsabilitate în faţa poporului olandez, dar în egală măsură în faţa românilor şi a restului cetăţenilor europeni. Deciziile legate de Schengen nu ar trebui să fie conduse doar de agendele naţionale, ci de o perspectivă mai largă şi de o analiză atentă a efectelor acestora faţă de toţi europenii. Ne oferim să facem tot ce ne stă în putere pentru o decizie pozitivă a guvernului olandez în vederea aderării României şi Bulgariei la spaţiul Schengen”, se arată în scrisoarea trimisă premierul Rutte.

„Citind Moţiunea dumneavoastră, suntem convinşi că un schimb de opinii mai direct asupra evoluţiilor din ţara noastră va răspunde întrebărilor dumneavoastră referitoare la implementarea legislaţiei UE şi a acquis-ului Schengen de către România. Aţi îndreptat aceste întrebări către guvernul dumneavoastră, dar considerăm că, în calitate de legiuitori, ne putem ajuta reciproc pentru a ne asigura că guvernele noastre ţin seama în mod corespunzător de toate perspectivele şi, prin urmare, iau deciziile corecte pentru poporul olandez, respectiv pentru poporul român”, se arată în scrisoarea REPER şi USR către Parlamentul din Olanda.

Cei 8 eurodeputaţi susţin că orice probleme mai există încă în România pot fi ajustate prin controalele şi echilibrele din societatea şi instituţiile româneşti sau prin noile instrumente adoptate la nivelul UE care examinează şi condiţionează performanţa statului de drept al statului membru.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici