Europarlamentarii români cer anchetarea relaţiilor Austriei cu Rusia

Eurodeputaţii Eugen Tomac şi Vlad Botoş îi cer responsabilului european cu implementarea sancţiunilor UE, David O’Sullivan, să iniţieze o anchetă cu privire la respectarea de către Austria a sancţiunilor împotriva Rusiei. „Simpla critică a Austriei nu mai este suficientă”, afirmă Tomac.

1060 afișări
Imaginea articolului Europarlamentarii români cer anchetarea relaţiilor Austriei cu Rusia

Sursa foto: AP / Mediafax Foto

„Am transmis o scrisoare oficială responsabilului european cu implementarea sancţiunilor UE, David O’Sullivan, semnată împreună cu colegul meu europarlamentar Vlad Botoş. În această scrisoare, cerem Comisiei Europene să iniţieze o anchetă cu privire la respectarea de către Austria a sancţiunilor împotriva Rusiei şi a direcţiei politice a Uniunii Europene. Solicitarea noastră vine ca urmare a suspiciunii existenţei unei posibile încălcări a sancţiunilor împotriva Rusiei de către Austria”, scrie, pe Facebook, eurodeputatul PMP Eugen Tomac.

El afirmă că „simpla critică a Austriei nu mai este suficientă”.

„Politica Vienei aruncă o umbră asupra capacităţii UE de a face faţă conflictelor şi crizelor într-o manieră coordonată. Lipsa de solidaritate a Austriei cu cauza europeană vorbeşte despre loialitatea factorilor de decizie politică şi a companiilor sale. Uniunea Europeană şi-a asumat o politică de reducere drastică a relaţiilor economice cu Rusia, în scopul de a nu susţine maşina de război împotriva Ucrainei. Cu toate acestea, Austria a înregistrat o creştere spectaculoasă a importurilor sale din Rusia, în 2021 cu 77,6% faţă de 2019 şi în 2022 cu 252% comparativ cu 2019, în timp ce importurile Uniunii Europene au scăzut cu aproximativ 82%. Scopul acestei solicitări este de a creşte presiunea asupra Austriei în legătură cu votul negativ nelegitim prin care ţine România în afara Spaţiului Schengen, vot care provoacă tensiuni în interiorul Uniunii Europene. Este important ca europarlamentarii români să acţioneze prin toate mijloacele legale disponibile pentru a identifica posibilele cauze ale poziţiei Austriei şi pentru a contribui la rezolvarea acestei situaţii. Uniunea Europeană trebuie să ia măsuri clare atât în cazul posibilelor încălcări ale sancţiunilor, cât şi în cazul încălcării drepturilor românilor şi bulgarilor”, încheie Tomac.

Austria se opune aderării României şi Bulgariei la Spaţiul Schengen.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici