EXCLUSIV: Ponta, sunat de la Cotroceni să i se spună că se modifică ora şi obiectul consultărilor

Victor Ponta a fost sunat, luni, de la Cotroceni, pentru a i se comunica faptul că, în urma anunţului premierului Emil Boc privind depunerea mandatului, obiectul consultărilor cu şeful statului se schimbă, urmând ca liderii USL să fie informaţi şi asupra orei la care vor avea loc.

1496 afișări
Imaginea articolului EXCLUSIV: Ponta, sunat de la Cotroceni să i se spună că se modifică ora şi obiectul consultărilor

EXCLUSIV: Ponta, sunat de la Cotroceni să i se spună că se modifică ora şi obiectul consultărilor (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

Liderul PSD a declarat, pentru MEDIAFAX, că a primit un telefon de la Administraţia prezidenţială prin care i se comunica faptul că, în urma anunţului premierului Emil Boc privind depunerea mandatului, obiectul consultărilor cu şeful statului se schimbă.

De asemenea, lui Victor Ponta i s-a comunicat faptul că noile consultări nu vor mai avea loc la aceeaşi oră la care fuseseră anunţate iniţial şi că urmează ca opoziţia să fie informată asupra noii invitaţii la discuţii cu şeful statului.

La ora transmiterii acestei ştiri, liderii USL aşteaptă la sediul Uniunii să le comunice Administraţia prezidenţială noile invitaţii.

Premierul Emil Boc i-a anunţat, luni, pe miniştri că a decis să depună mandatul Guvernului, confirmând informaţiile transmise anterior de MEDIAFAX privind demisia sa din funcţie.

"Am depus mandatul deoarece nu mă agăţ de putere, pentru mine, contează mai puţin dacă mai rămân în funcţie câteva luni, până la alegerile din noiembrie. Am luat decizia de a depune mandatul Guvernului pentru a detensiona situaţia politică şi socială din ţară, dar şi pentru a nu pierde ceea ce românii au câştigat: stabilitatea economică a ţării", a spus Boc.

El a făcut apel către clasa politică pentru a trece rapid prin Parlament un nou guvern şi a mulţumit atât preşedintelui Traian Băsescu, pentru un "parteneriat corect în interes public", cât şi foştilor şi actualilor miniştri din mandatul său.

Preşedintele Băsescu avea programate, luni, de la ora 12.00, consultări cu liderii USL, iar de la ora 13.00 cu formaţiunile din coaliţie. Temele acestor consultări erau perspectivele ratificării de către România a Tratatului privind stabilitatea, coordonarea şi convergenţa în Uniunea Economică şi Monetară, precum şi dialogul dintre partidele politice şi funcţionarea Parlamentului României.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici