Explicaţiile lui Dan Cărbunaru privind majorarea veniturilor angajaţilor Guvernului cu 15%

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, explică creşterea salariilor angajaţilor din cancelaria prim-ministrului cu 15%.

550 afișări
Imaginea articolului Explicaţiile lui Dan Cărbunaru privind majorarea veniturilor angajaţilor Guvernului cu 15%

Întrebat, miercuri, după ce în şedinţa Comisiei pentru Administraţie din Camera Deputaţilor a fost depus un amendament pentru creşterea salariilor angajaţilor din cancelaria prim-ministrului cu 15%, cum s-a luat această decizie, Dan Cărbunaru a răspuns că funcţionarii din cancelaria Guvernului - care s-a desprins din Secretariatul General al Guvernului - au pierdut un spor de 15%.

„Este vorba doar de o armonizare a nivelului de venituri, deci nu vorbim de bani în plus, ci de recuperarea unei pierderi a veniturilor pe care au înregistrat-o angajaţii care s-au mutat de la Secretariatul General la cancelaria premierului”, a afirmat purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Întrebat mai departe despre acuzaţiile unui deputat USP, potrivit căruia această majorare cu 15% este propus în contextul în care era vorba despre creşterea salariilor celor de la Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică, respectiv propunerea ar fi fost introdusă pe ascuns, Cărbunaru a spus că nu ar comenta declaraţiile unui om politic şi nici ceea ce se întâmplă în legislativ.

„Am vrut doar să explic foarte clar că nu vorbim despre o majorare salarială, ci de recuperarea unei pierderi pe care mutarea unei structuri din aparatul de lucru al Guvernului în altă structură a suferit-o”, a afirmat aceeaşi sursă.

Întrebat mai departe despre câte persoane este vorba, Cărbunaru a răspuns: „putem face o verificare în acest sens. Ceea ce ştiu este că la nivelul cancelariei sunt 103 persoane, dacă nu mă înşel”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici