Extinderea învăţământului dual, pe agenda întrevederii dintre Ciolacu şi noul ambasador elveţian

  • Premierul Marcel Ciolacu a avut miercuri, la Palatul Victoria, prima întâlnire cu noul ambasador al Confederaţiei Elveţiene în România, E.S. Massimo Baggi.
  • Cei doi oficiali au discutat despre extinderea învăţământului dual, dar şi despre situaţia din Ucraina.
168 afișări
Imaginea articolului Extinderea învăţământului dual, pe agenda întrevederii dintre Ciolacu şi noul ambasador elveţian

Sursa foto: Guvernul României

Premierul Marcel Ciolacu a avut miercuri, la Palatul Victoria, prima întâlnire cu noul ambasador al Confederaţiei Elveţiene în România, E.S. Massimo Baggi.

„Prim-ministrul a apreciat colaborarea bilaterală excelentă şi contribuţia importantă a proiectelor finanţate din fonduri elveţiene la dezvoltarea României - securitate, stabilitate şi sprijin pentru reforme, mediu şi infrastructură, sectorul privat, dezvoltare umană şi socială. Unul dintre principalele subiecte aflate pe agenda discuţiilor s-a referit la învăţământul dual, domeniu de interes prioritar pentru ambele state. Premierul Marcel Ciolacu a subliniat importanţa colaborării cu Elveţia pentru extinderea învăţământului dual şi în regiunile mai puţin dezvoltate din nord-estul şi sudul României”, transmite Executivul.

Potrivit sursei citate, ambasadorul Confederaţiei Elveţiene în România a exprimat „interesul deosebit al statului elveţian pentru învăţământul vocaţional, care poate oferi forţă de muncă înalt calificată companiilor”.

„Creşterea investiţiilor elveţiene în România este un obiectiv important, a menţionat ambasadorul Massimo Baggi, care a punctat determinarea Confederaţiei Elveţiene de a avansa în topul investitorilor străini din România. Între domeniile de interes ale investitorilor elveţieni sunt proiectele sustenabile din punct de vedere climatic, care contribuie la tranziţia verde, precum şi cele de modernizare a sistemului feroviar. Cei doi înalţi oficiali au convenit, de asemenea, asupra necesităţii unor eforturi conjugate în vederea reconstrucţiei Ucrainei, stat puternic afectat de agresiunea Federaţiei Ruse”, se menţionează în finalul comunicatului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici