Extinderea UE: România vrea ca decizia privind negocierile de aderare la UE să fie luată anul acesta

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat miercuri, că România vrea ca decizia privind negocierile de aderare la UE a Ucrainei şi Republicii Moldova să fie luată anul acesta.

248 afișări
Imaginea articolului Extinderea UE: România vrea ca decizia privind negocierile de aderare la UE să fie luată anul acesta

Extinderea UE: România vrea ca decizia privind negocierile de aderare la UE să fie luată anul acesta

România sprijină extinderea UE, a spus şeful statului.

„Politica de extindere a Uniunii Europene este un proces cu valenţe strategice, care trebuie continuat. În acest context, am reiterat sprijinul principial şi ferm al României pentru parcursul european al Republicii Moldova şi al Ucrainei, precum şi al partenerilor din Balcanii de Vest, pe baza meritelor proprii ale candidaţilor în procesele de reformă”, a declarat Iohannis.

Preşedintele Klaus Iohannis a mai spus că România vrea ca negocierile de aderare în cazul Ucrainei şi Republicii Moldova să înceapă în acest an.

„Totodată, am reiterat susţinerea fermă a României pentru adoptarea până la finalul acestui an a deciziei de deschidere a negocierilor de aderare cu Ucraina şi Republica Moldova”, a precizat Klaus Iohannis.

Preşedintele Klaus Iohannis face miercuri o vizită oficială în Belgia. În cadrul acesteia, el are întâlniri cu premierul şi cu regele Belgiei, dar şi o vizita la Centrul Belgian de Cercetări Nucleare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici