FEMALE EMPOWERMENT SUMMIT la a treia ediţie. Kathleen Kavalec, Ambasadoarea SUA în România: “Diplomaţia nu este domeniul exclusiv al diplomaţilor şi al politicienilor, ci necesită implicarea întregii societăţi, mai ales a femeilor”

Cea de a treia ediţie a FEMALE EMPOWERMENT SUMMIT a avut loc la Muzeul Național Cotroceni, sub Înaltul Patronaj al Președintelui României, în parteneriat cu Ambasada Statelor Unite ale Americii în România şi găzduit de Administrația Prezidențială a României.

240 afișări
Imaginea articolului FEMALE EMPOWERMENT SUMMIT la a treia ediţie. Kathleen Kavalec, Ambasadoarea SUA în România: “Diplomaţia nu este domeniul exclusiv al diplomaţilor şi al politicienilor, ci necesită implicarea întregii societăţi, mai ales a femeilor”

FEMALE EMPOWERMENT SUMMIT la a treia ediţie. Kathleen Kavalec, Ambasadoarea SUA în România: “Diplomaţia nu este domeniul exclusiv al diplomaţilor şi al politicienilor, ci necesită implicarea întregii societăţi, mai ales a femeilor”

După succesul avut în primele două ediţii ale Female Empowerment Summit, Oana Tucker, (OP Global Events) - fondatoarea acestui eveniment internaţional, continuă să consolideze comunitatea femeilor remarcabile din România şi, în acelaşi timp, imaginea ţării noastre la nivel global.

Reunind peste 150 de femei de succes, summitul facilitează colaborarea femeilor din antreprenoriat, tehnologie, educație, economie, dar și în domenii precum cel medical și militar, sub o umbrelă menită să devină promotor al educației la nivel global şi să contribuie la colaborarea strategică dintre Statele Unite ale Americii și România.

Excelenţa Sa Kathleen Kavalec, Ambasadoarea SUA în România, Dr. Diana Loreta Păun (consilier prezidenţial), Ligia Deca, Ministrul Educaţiei, Luminiţa Odobescu, Ministrul Afacerilor Externe, Rucsandra Hurezeanu, Camelia Şucu, Ioana Ciocan (Art Safari), Carmen Petcu, Bianca Boeroiu, câştigătoarea Emmy Award, Adina Buzatu, Col. Manuela Mihai, Col. Sanda Nan, Lt. Col. Raluca Popescu, Andreea Tănăsescu (La Blouse Roumaine), Dr. Roxana Bohiltea, Teodora Popa (University College Londra), Elena Torac, au fost doar câteva dintre personalităţile care au luat parte la eveniment, alături de reprezentanţi ai Ambasadei SUA la Bucureşti şi partenerii OP Global Events.

Menţionând faptul că: “am constatat întotdeauna că alte femei au fost cele mai bune surse de sprijin în cariera mea”, Excelenţa Sa Kathleen Kavalec a întărit pilonii conceptului acestui summit: “Evenimentul de astăzi este menit să servească drept speranţă şi inspiraţie pentru a continua să promovăm emanciparea femeilor. Prin intermediul discuţiilor noastre, putem valorifica puterea experienţelor şi reţelelor de femei pentru a produce schimbări pozitive. În centrul acestui efort se află arta diplomaţiei – o forţă care poate transcende graniţele şi poate reduce diviziunile. Diplomaţia nu este domeniul exclusiv al diplomaţilor şi al politicienilor, ci necesită implicarea întregii societăţi, inclusiv – şi mai ales – a femeilor”.

Amintind de programele de schimb educaţional Fulbright şi FLEX, Kathleen Kavalec a împărtăşit o poveste inspiratoare: “În 1928, un medic român, Florica Bagdasar, a primit o bursă de la Fundaţia Rockefeller pentru a studia sănătatea publică la Universitatea Harvard. În 1946, ea a devenit ministru al Sănătăţii, fiind prima femeie care a ocupat această funcţie în România”. 

Fiecare invitată a avut ocazia să îşi spună povestea, să ofere inspiraţie, motivaţie şi să primească susţinere într-un mediu de înaltă clasă, unic în România, contribuind la imaginea ţării noastre la nivel global.

Oana Tucker a reunit, din nou, lideri, factori de decizie şi personalităţi remarcabile pentru a discuta şi a promova egalitatea de gen, împuternicirea femeilor şi impactul lor pozitiv în variate sfere ale vieţii sociale şi profesionale, punând încă o piatră de temelie la fundaţia acestei platforme cruciale pentru dezbateri constructive şi dialoguri inspiraţionale.

Am creat acest concept de evenimente din dorinţa de a exista, în sfârşit, o platformă internaţională unde femeile să se susţină şi să colaboreze pentru un scop mai mare, acela de a deveni mai puternice, împreună, de a le fi auzit mesajul şi de a ne reprezenta ţara în lume. Puterea României stă şi în aceste femei extraordinare care trebuie să fie apreciate la nivel internaţional, care reprezintă imaginea României şi au ceva foarte important de spus în domeniile lor, în economia ţării, pe plan naţional şi internaţional. La rândul meu am primit susţinere atunci când am avut nevoie şi este absolut firesc să fac şi eu la fel cu femeile din jurul meu şi din comunitatea pe care o construiesc. Am plecat în America în urmă cu 12 ani şi am învăţat că imposibilul poate deveni posibil atunci când primeşti şi când dăruieşti susţinere cu adevărat. Cea mai bună investiţie este în oameni şi atunci când ai în jur diversitate culturală, experienţe incredibile împărtăşite cu sinceritate şi perspective variate, te îmbogăţeşti pur şi simplu şi reuşeşti să faci şi mai multe în viaţă şi pentru ţara ta”, declară Oana Tucker, fondatoarea acestui concept de evenimente.

Dr. Diana Loreta Păun, Consilier Prezidenţial a menţionat: Motivaţia noastră de a merge înainte trebuie să se hrănească din acea pasiune interioară care ne îndeamnă să depăşim barierele şi să ne atingem potenţialul. Fiecare dintre noi are o poveste de viaţă unică, cu momente de triumf şi cu momente de încercare, dar ceea ce contează cel mai mult este modul în care alegem să răspundem la aceste provocări. Femeile de succes nu sunt cele care nu întâmpină niciodată obstacole, ci sunt cele care le transformă în oportunităţi de creştere şi învăţare. Drumul însuşi nu destinaţia modelează caracterul. În această sală se află lideri, antreprenoare, inovatoare şi voci influente care vor continua să modeleze lumea în care trăim. Fiecare dintre voi are puterea de a face o diferenţă semnificativă în comunitate.”

  • Prima ediție a evenimentului a avut loc în România, în toamna anului 2023 in colaborare cu Ambasada Statelor Unite ale Americii în România, și a înregistrat un real succes. În urma acesteia, am creat o comunitate de femei remarcabile, hotărâte să inspire și să încurajeze prin puterea propriului exemplu.

  • Cea de-a doua ediție a evenimentului a avut loc pe 29 februarie 2024 în Beverly Hills, California - Waldorf Astoria Hotel si în parteneriat cu Consulatul General al României în Los Angeles, reunind femei de succes atât din SUA, cât și din România unde au fost ca si invitati Anastasia Soare, Sharona Nazarian, Vice-Mayor of Beverly Hills si Jill Estorino (preşedinta Disneyland International Parks and Resorts).

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici