Fenechiu: Candidez pentru o funcţie de vicepreşedinte PNL

Vicepreşedintele PNL Relu Fenechiu a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, că nu îşi depune candidatura pentru funcţia de prim-vicepreşedinte al partidului deoarece a votat împotriva înfiinţării acestei poziţii de conducere, precizând că va candida din nou pentru o funcţie de vicepreşedinte.

12 afișări
Imaginea articolului Fenechiu: Candidez pentru o funcţie de vicepreşedinte PNL

Fenechiu: Candidez pentru o funcţie de vicepreşedinte PNL (Imagine: Liviu Chirică/Mediafax Foto)

"Îmi depun candidatura pentru o fucnţie de vicepreşedinte în cadrul BPC. Nu îmi depun candidatura pentru funcţia de prim-vicepreşedinte pentru că nu am votat pentru înfiinţarea acestei funcţii şi sunt consecvent cu votul exprimat în Delegaţia Permanentă de luni", a susţinut Relu Fenechiu.

Delegaţia Permanentă a PNL a decis, luni, modificarea Statutului în sensul introducerii unei noi funcţii de conducere, cea de prim-vicepreşedinte, propunerea în acest sens fiind adoptată cu 76 de voturi "pentru", 62 "împotrivă" şi şase abţineri.

Potrivit unor surse din PNL, propunerea de înfiinţare a funcţiei de prim-vicepreşedinte a fost formulată, la începutul Delegaţiei Permanente, de către Ludovic Orban, care a suţinut că are aproape 100 de semnături de susţinere din partea membrilor DP.

"La începutul Delegaţiei Permanente, Ludovic Orban a spus că propune înfiinţarea funcţiei de prim-vicepreşedinte", ca urmare a faptului că are 97 de semnături pentru înfiinţarea cestei funcţii. Până la urmă a obţinut mai puţine decât a anunţat", au menţionat sursele citate.

Conform aceloraşi surse, una din cele şase abţineri a aparţinut liberalului Relu Fenechiu. Ludovic Orban, Norica Nicolai, Crin Antonescu, Dan Radu Ruşanu, Varujan Vosganian au votat "pentru".

În plus, sursele PNL au menţionat că împotriva înfiinţării acestei funcţii au votat liberali precum preşedintele Călin Popescu Tăriceanu, Teodor Meleşcanu sau Bogdan Olteanu.

Instituirea acestei funcţii ar urma să fie validată în prima zi de congres.

Secretarul general al PNL, Dan Motreanu, a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, că pentru această funcţie importantă de prim-vicepreşedinte "se vor lupta oameni precum Ludovic Orban, Teodor Meleşcanu sau Relu Fenechiu".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici