Fenechiu: Decizia susţinerii lui Geoană la Iaşi, luată în unanimitate, ca la Partidul Comunist

Liderul PNL Iaşi, Relu Fenechiu, a anunţat că Delegaţia Permanentă a PNL Iaşi a decis susţinerea lui Mircea Geoană, precizând că hotărârea a fost luată "în unanimitate, ca la Parrtidul Comunist" şi că şefii filialelor cu rezultate slabe în turul doi al alegerilor vor fi sancţionaţi sau chiar demişi.

20 afișări
Imaginea articolului Fenechiu: Decizia susţinerii lui Geoană la Iaşi, luată în unanimitate, ca la Partidul Comunist

Liderul PNL Iaşi, Relu Fenechiu (Imagine: Liviu Chirică/Mediafax Foto)

Relu Fenechiu a declarat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă, că în cursul dimineţii a avut loc şedinţa Delegaţiei Permanente a PNL Iaşi, la care au participat toţi liderii de organizaţii, precum şi primarii PNL din judeţ, el adăugând că oamenii sunt motivaţi şi mobilizaţi pentru a-l susţine pe Mircea Geoană.

"Decizia susţinerii lui Geoană a fost luată în unanimitate. A fost ca la Partidul Comunist", a spus Relu Fenechiu.

El a afirmat căliderii PNL din judeţ care vor obţine în turul al doilea al alegerilor rezultate slabe vor fi sancţionaţi, mergându-se chiar până la schimbarea acestora din funcţie.

"Dacă în localităţile cu pricina scorul lui Mircea Geoană va fi sub cel cumulat de candidaţii PSD şi PNL în primul tur, vor fi sancţiuni. Putem merge chiar până la schimbarea şefilor organizaţiilor liberale. Spre exemplu, acolo unde avem primari, noi i-am ajutat. Ne-am bătut să obţinem fonduri pentru fiecare primărie condusă de oameni ai PNL. Dacă acum ei nu ne ajută, vor avea parte de acelaşi tratament. Le-am oferit tot, acum e rândul lor", a spus Relu Fenechiu.

Prezent la aceeaşi conferinţă de presă, vicepreşedintele PNL Varujan Vosganian a precizat că la primul tur al alegerilor prezidenţiale rezultatele liberalilor ieşeni au fost mai slabe în mediul rural, deşi partidul deţine o treime dintre primăriile din judeţ.

"La primul tur nu am mai avut acelaşi aplomb în mediul rural, iar primarii noştri nu au mai fost atât de motivaţi. La alegerile locale din 2008 am scos la Iaşi 40 la sută în mediul rural, dar de aceasta dată am luat doar 16 la sută. Putem spune, pe de altă parte, că acum ne-am întors la electoratul nostru natural, format din oameni informaţi şi intelectuali", a afirmat Varujan Vosganian.

În primul tur al alegerilor prezidenţiale, candidatul PNL Crin Antonescu a obţinut, în judeţul Iaşi, 21,7 la sută, ocupând locul trei, după Mircea Geoană - 36,4 la sută şi Traian Băsescu - 27,6 la sută. În municipiul Iaşi, PNL a obţinut 25 la sută, cel mai bun scor al partidului de după 1990.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici