Fenechiu, lui Băsescu: "Prezidente", întrebaţi-l pe omul de la Butonul 3 de Legea 406/2001

Vicepreşedintele PNL Relu Fenechiu i-a sugerat, duminică, preşedintelui suspendat Traian Băsescu, căruia i s-a adresat cu apelativul "Prezidente", să-l întrebe pe "Omul de la Butonul 3" despre Legea 406/2001, el arătând că Băsescu mai are două săptămâni pentru a lua o decizie înţeleaptă.

406 afișări
Imaginea articolului Fenechiu, lui Băsescu: "Prezidente", întrebaţi-l pe omul de la Butonul 3 de Legea 406/2001

Fenechiu, lui Băsescu: "Prezidente", întrebaţi-l pe omul de la Butonul 3 de Legea 406/2001 (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)

"Am un mesaj pentru Traian Băsescu: Domnule preşedinte - şi, ca să vă parafrazez, aş îndrăzni să vă spun "Prezidente" - vă sugerez să-l întrebaţi pe omul dela Butonul 3 să vă dea Legea 406/2001, articolul1, paragraful 3 şi după ce o studiaţi, gândiţi-vă bine că mai aveţi maxim două săptămâni până să luaţi o decizie înţeleaptă", a spus Fenechiu.

El a evitat să redea în conferinţa de presă prevederile articolului, precizând că jurnaliştii vor consulta la fel de rapid legea, ca şi oamenii preşedintelui.

Legea 406 din 10 iulie 2001 priveşte acordarea unor drepturi persoanelor care au avut calitatea de şef al statului român.

Articolul1, paragraful 3, al acestei legi stipulează faptul că "nu beneficiază de prevederile prezentei legi persoana căreia i-a încetat calitatea de şef al statului român ca urmare a săvârşirii unei infractiuni pentru care a fost condamnată definitiv sau ca urmare a demiterii din funcţie prin referendum".

Preşedintele interimar, Crin Antonescu, a declarat, vineri, că nu este curios cine ar răspunde dacă ar apăsa butonul 3 al telefonului din biroul de la Palatul Cotroceni, apreciind că afirmaţiile pe această temă ale preşedintelui suspendat Traian Băsescu sunt "o mică manevră de campanie"

Preşedintele suspendat, Traian Băsescu, i-a recomandat preşedintelui interimar, Crin Antonescu, să folosească telefonul negru din biroul său de la Palatul Cotroceni, să apese al treilea buton pentru a-i răspunde "un om care ştie să îi spună exact cine a făcut rău României".

Întrebat, la Antena 3, cine ar fi acea persoană, Antonescu a răspuns că nu ştie şi că nu a avut o discuţie, cum a lăsat să se înţeleagă Traian Băsescu. "Nu am discutat despre asta", a adăugat el.

"Nu sunt curios, butonul 3 ... doar dacă răspunde Dumnezeu, ceea ce mă îndoiesc, nu de existenţa lui Dumnezeu, ci de răspunsul pe butonul 3 al lui Băsescu. Altfel nu mă interesează cine e pe butonul 3", a continuat Crin Antonescu

 

 

 

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici