Fenechiu: PNL va sesiza Comisia Europeană despre implicarea politicului în acordarea fondurilor UE

Liderul PNL Iaşi, Relu Fenechiu, a declarat duminică, într-o conferinţă de presă, că liberalii vor sesiza Comisia Europeană în legătură cu implicarea politicului în acordarea fondurilor europene în România, motivând că ghidurile de finanţare ale proiectelor sunt modificate după depunerea acestora.

16 afișări
Imaginea articolului Fenechiu: PNL va sesiza Comisia Europeană despre implicarea politicului în acordarea fondurilor UE

Fenechiu: PNL va sesiza Comisia Europeană despre implicarea politicului în acordarea fondurilor UE (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)

Fenechiu a spus că ghidurile de finanţare ale proiectelor europene, stabilite de autorităţile centrale, sunt schimbate după depunerea proiectelor, acest lucru fiind, în opinia sa, "ilegal".

"Am avut o şedinţă a Ligii Aleşilor Locali din judeţul Iaşi şi mai mulţi primari liberali s-au plâns de acest lucru. Nu este normal ca o localitate să depună proiectul, apoi ghidul de finanţare să fie schimbat din mers. Este ilegal acest lucru. Unele proiecte au fost descalificate, deşi iniţial îndeplineau toate condiţiile pentru a fi finanţate", a spus liderul liberal.

Relu Fenechiu a anunţat că PNL va sesiza Comisia Europeană, despre această chestiune urmând să se ocupe europarlamentarul liberal Ramona Mănescu.

"În acest moment, adunăm toate aceste materiale. Doamna deputat Ramona Mănescu se va ocupa de această chestiune. Fondurile europene nu sunt proprietatea nici a domnului Băsescu, nici a domnului Boc, iar cel mai rău lucru este că, în loc să se chinuie să atragem mai multe fonduri europene, dumnealor blochează proiecte europene doar pentru că sunt ale altor partide, şi nu ale lor", a precizat Relu Fenechiu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici