Fenechiu: USR PLUS nu este prima variantă de partener de guvernare pentru PNL, ci PMP şi UDMR

  • Prioritatea PNL este să facă un Guvern împreună cu partidele colege din PPE
  • Este vorba de PMP şi UDMR, a declarat la RFI liderul senatorilor liberali, Daniel Fenechiu
509 afișări
Imaginea articolului Fenechiu: USR PLUS nu este prima variantă de partener de guvernare pentru PNL, ci PMP şi UDMR

Fenechiu: USR PLUS nu este prima variantă de partener de guvernare pentru PNL, ci PMP şi UDMR

El precizează însă că ”dacă nu există suficientă reprezentativitate pentru obţinerea majorităţii, indiscutabil, intră în discuţie şi USR PLUS”.

Daniel Fenechiu spune cu cine ar face PNL un Guvern după alegerile parlamentare: ”Variantele le va da matematica electorală de după şase decembrie. Preşedintele Orban a declarat, ca şi alţi lideri ai partidului, în repetate rânduri, că prioritatea noastră este să facem un Guvern împreună cu partidele care ne sunt colege în PPE, aici mă refer la PMP şi UDMR, iar în ipoteza în care nu există suficientă reprezentativitate pentru obţinerea majorităţii, indiscutabil, intră în discuţie şi USR PLUS”.

Întrebat dacă USR PLUS nu este aşadar prima variantă de Guvern pentru PNL, liberalul a răspuns: ”Nu, prima variantă sunt partidele din Partidul Popular European, în speţă PMP şi UDMR (...). USR PLUS rămâne o variantă indiscutabilă, dar în primul plan avem în vedere colaborarea cu partidele din PPE. Cred că e o chestiune firească, pe linie europeană, pe linie doctrinară, nu cred că asta e o problemă care să deranjeze, pentru că da, există posibilitatea să facem Guvernul şi cu USR PLUS”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
usr plus,
pnl,
guvern

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici