Fifor, după întâlnirea cu Cumpănaşu: Sunt tată de fată. Nu ştiu cum să explic, e o lecţie amară/ Vom merge pe firul persoanelor dispărute până în 1990, dacă este nevoie

Alexandru Cumpănaşu, preşedinte al Coaliţiei Naţionale pentru Modernizarea României şi unchi al Alexandrei Măceşanu, a avut o întâlnire miercuri cu ministrul interimar al Afacerilor Interne, Mihai Fifor anunţând că se va merge pe firul persoanelor persoanelor dispărute, dacă e nevoie, până în 1990. Ministerul interimar de Interne Mihai Fifor a declarat că situaţia petrecută săptămâna trecută a fost o lecţie amară pentru instituţii, iar mesajul său a fost clar că aşa nu se mai poate.

1665 afișări
Imaginea articolului Fifor, după întâlnirea cu Cumpănaşu: Sunt tată de fată. Nu ştiu cum să explic, e o lecţie amară/ Vom merge pe firul persoanelor dispărute până în 1990, dacă este nevoie

Fifor, după întâlnirea cu Cumpănaşu: Vom merge pe firul persoanelor persoanelor dispărute până în 1990, dacă este nevoie

"Îi voi cere ministrului de Interne exact ceea ce ţi-am spus şi, mă ţin de cuvânt, un raport în maxim 30 de zile cu privire la toate cazurile de răpiri, de dispariţii de persoane din România, o anchetă transparentă din care să facă parte şi sindicatele din Poliţie şi reprezentanţi ai societăţii civile astfel încât să nu poată fi muşamalizată această anchetă. Eu pe anchetele interne nu dau doi bani, este vorba despre verificarea din 1990 şi până astăzi a tuturor cazurilor de dispariţii de persoane", a declarat Alexandru Cumpănaşu, înainte de întâlnirea cu ministrul interimar al Afacerilor Interne.

Ulterior întâlnirii, Mihai Fifor a anunţat că efectivele Poliţiei sunt deficitare şi că, dacă este nevoie, vor fi înfiinţate structuri noi. "Poliţia din rural trebuie întărită. Efectivele Poliţiei sunt deficitare, am solicitat date despre încadrarea în Poliţie. Voi avea astăzi o întâlnire şi cu sindicatele pentru că vrem ca deciziile pe care le luăm să fie foarte bine fundamentate. Am toată consideraţia pentru oamenii care îşi fac datoria în sistem", a declarat ministrul Afacerilor Interne.

Mihai Fifor a mai spus că poliţiştii vor merge pe firul persoanelor dispărute din România şi până în 1990, dacă este nevoie.

"Sunt lucruri punctuale pe care le-am discutat. Vom merge pe firul persoanelor dispărute, dacă este nevoie, până în 1990, a propus domnul Cumpănaşu, astfel încât să vedem ce s-a întâmplat de-a lungul timpului. Am avut o discuţie şi cu doamna prim-ministru la Guvern în ora care a trecut, am mai punctat câteva lucruri. Doamna prim-ministru are câteva solicitări ferme pe care o să vi le comunice domnia sa în cursul zilei. O să intru în videoconferinţă cu şefii inspectoratelor de poliţie. La fiecare inspectorat, vom avea o analiză amănunţită. Concluzia este aceeaşi. Nu rămâne în sistem nimeni care nu înţelege să-şi facă datoria ca la carte”, a mai spus Fifor.

Fifor: Vom merge pe firul persoanelor dispărute până în 1990, dacă este nevoie

"Sunt tată de fată de 12 ani i-am spus lui Alex (n.r.: Alexandru Cumpănaşu, unchiul Alexandrei Măceşanu) că nu sţiu cum să îi explic. Ca ministru de Interne însă trebuie să caut soluţii să nu s emai repete. Când am preluat mandatul, am spus că îl preiau cu maximă reponsabilitate", a declarat Mihai Fifor.

Întrebat dacă în cazul unei noi răpiri, instituţiile statului ar acţiona mai bine azi, Fifor a completat: "A fost o lecţie extrem de amară, pe care am trăit-o şi care a dus la drama de la Caracal. Cred că nu s-ar mai putea repeta. Ne dorim să nu se mai repete. Fiecare dintre lucrători a înţeles că aşa nu se mai poate".

Alexandra, în vârstă de 15 ani, a fost dată dispărută miercuri, iar, joi, fata a sunat la ora 11.00 de trei ori la Serviciul de Urgenţă 112, anunţând că este sechestrată. Serviciul de Telecomunicaţii Speciale a transmis către anchetatori trei zone în care fata s-ar putea afla, dar toate eronate.

În cele din urmă a fost identificată şi locaţia în care a fost dusă, dar poliţiştii au intervenit abia la ora 6.00 dimineaţa.

Gheorghe Dincă, principalul suspect, a recunoscut că a ucis-o pe Alexandra, după ce a comis încă o crimă în luna aprilie, susţinând că a ars cadavrele.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici