Fifor, la finalul mandatului de ministru al Apărării: Voi continua să sprijin proiectele Armatei

Mihai Fifor a spus, la final de mandat, că demnitatea de ministru al Apărării a fost onorantă şi solicitantă, mulţumind camarazilor din toate structurile militare. Fifor a precizat, totodată, că va continua să sprijine proiectele Armatei Române din poziţia de senator.

230 afișări
Imaginea articolului Fifor, la finalul mandatului de ministru al  Apărării: Voi continua să sprijin proiectele Armatei

Fifor, la finalul mandatului de ministru al Apărării: Voi continua să sprijin proiectele Armatei

„Îmi închei mandatul la vârful Ministerului Apărării Naţionale. A fost cea mai onorantă, mai solicitantă, dar şi mai plină de satisfacţii perioada din întreaga mea carieră politică, în care am încercat să îmi servesc Patria în mod integru, cu dăruire, demnitate şi profesionalism. Am avut privilegiul de a cunoaşte, în aceste 14 luni, Armata României că pe o familie mare, unită şi statornică, depozitară a patriotismului autentic, a sacrificului de sine nu la simplu nivel declarativ, ci demonstrat zi de zi. Am fost primit, în fiecare garnizoană, cu camaraderie şi căldură, am învăţat enorm de la fiecare dintre militarii cu care am lucrat, indiferent de grad sau funcţie”, a scris fostul ministrul Mihai Fifor, pe Facebook.

Fifor mai precizează că este convins de faptul că Guvernul României va continuă să îşi respecte cu acurateţe angajamentele asumate prin Programul de Guvernare în domeniul Apărării.

„Am prevăzut deja în Proiectul de buget pentru anul 2019 alocarea a 2% din PIB. Acest lucru va permite o abordare robustă a programelor strategice de înzestrare, care au înregistrat evoluţii majore în acest an şi care vor continuă, sunt convins, cu o şi mai mare anvergură, pe măsura provocărilor care ne stau în faţă, la nivel regional şi în context aliat. (...) Aş vrea să mulţumesc în mod special camarazilor din toate structurile militare, active, în rezervă sau în retragere, veteranilor de război, veteranilor din teatre şi familiilor acestora pentru faptul că mi-au permis să le fiu alături şi mi-au oferit posibilitatea unei colaborări oneste şi productive. Toate actele normative lucrate împreună îşi vor urma parcursul în regim alert şi mă angajez că acestea vor fi aprobate în Guvern şi Parlament cu maximă celeritate”, a mai scris fostul ministru.

În mesajul său, Fifor i-a urat succes ministrului desemnat al Apărării, Gabriel Leş, şi precizează că va continua să sprijine proiectele Armatei Române.

„Aş vrea să urez mult succes ministrului Leş, care îşi va începe munca după învestirea că ministru al apărării naţionale. În ceea ce mă priveşte, voi continua să sprijin din toate puterile proiectele Armatei României, de pe poziţia de senator ales şi din funcţia politică pe care mi-am asumat-o, convins fiind că niciun efort nu poate fi prea mare atunci când vorbim despre securitatea şi apărarea naţiunii noastre!”, mai scrie Fifor.

Mihai Fifor şi-a dat demisia, luni, înainte de şedinţa CEx, precizând că a făcut acest lucru pentru a se implica în activitatea partidului. Preşedintele PSD Liviu Dragnea a anunţat luni, după şedinţa Comitetului Executiv, că Mihai Fifor a fost propus pentru funcţia de preşedinte interimar al Consiliului Naţional al PSD.

Gabriel-Beniamin Leş, actualmente senator, este propunerea PSD pentru funcţia de ministru al Apărării. El a mai fost ministru al Apărării în perioada 5 ianuarie 2017 – 29 iunie 2017, în Cabinetul Mihai Tudose.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici