Fiica lui Donald Trump, Ivanka, ar putea fi audiată pentru protestele din ianuarie 2021

Comisia Camerei Reprezentanţilor care investighează protestele violente produse în ianuarie 2021 la Capitoliu i-a trimis, joi, o scrisoare oficială fiicei fostului preşedinte Donald Trump, Ivanka Trump, cerându-i să colaboreze în anchetă, conform site-ului Axios.com.

445 afișări
Imaginea articolului Fiica lui Donald Trump, Ivanka, ar putea fi audiată pentru protestele din ianuarie 2021

Sursa foto: Hepta

"Vă scriem pentru a vă cere cooperarea voluntară în investigaţia noastră pe o serie de teme esenţiale", arată scrisoarea semnată de congresmenul democrat Bennie Thompson, preşedintele Comisiei speciale de anchetă a Camerei Reprezentanţilor. În urmă cu două săptămâni, Comisia parlamentară a anunţat că a primit mărturii care atestă că Ivanka Trump i-a cerut de cel puţin două ori lui Donald Trump, pe 6 ianuarie 2021, să oprească violenţele de la sediul Congresului SUA.

"Ivanka Trump tocmai a fost înştiinţată că i se cere de către Comisia specială să fie audiată. După cum Comisia de anchetă ştie deja, Ivanka nu a vorbit la mitingul din 6 ianuarie. Iar în acea zi a spus public că orice încălcare a procedurilor de securitate sau lipsă de respect faţă de autorităţi este inacceptabilă", a declarat un purtător de cuvânt al fiicei fostului preşedinte Donald Trump.

Camera Reprezentanţilor a solicitat documente oficiale şi a citat apropiaţi ai fostului preşedinte Donald Trump în cadrul investigaţiei privind protestele violente produse pe 6 ianuarie 2021. Donald Trump a cerut în decembrie 2021 Curţii Supreme de Justiţie din SUA să blocheze transferul documentelor Administraţiei pe care a condus-o către Comisia specială a Camerei Reprezentanţilor care se ocupă de anchetă, invocând privilegiul executiv.

Violenţele produse pe 6 ianuarie la Capitoliu, în cursul unui miting al simpatizanţilor fostului preşedinte Donald Trump, s-au soldat cu cinci morţi şi aproximativ 150 de răniţi, în principal în rândul forţelor de ordine. Donald Trump a fost inculpat de Camera Reprezentanţilor pentru "instigare la insurecţie" în cazul protestelor violente din 6 ianuarie, dar Senatul a dispus achitarea.

Donalt Trump nu este ocolit de alte investigaţii, fiind bănuit că şi-a umflat averea „din pix”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici