Video Firea, acuzaţii grave despre înregistrarea video cu prefectul Speranţa Cliseru: Scena a fost organizată de ministru/ C. Dan a venit pregătită cu nişte xeroxuri cu mesaje pe SMS, pe Whatsapp. Am întrebat-o pe faţă dacă ne spionează

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a declarat sâmbătă, la Neptun, că înregistrarea cu prefectul Capitalei, care era întrebată dacă mint Carmen Dan şi Liviu Dragnea, a fost o scenă organizată de ministrul de Interne, pentru ca la final să i se reproşeze chiar ei în şedinţa PSD.

4337 afișări

"Acel episod, şi îmi asum ce spun, a fost pus la cale de doamna ministru, a fost de către oamenii săi. O secretară, o asistentă cu angajaţi apropiaţi. Domniile sale, care intenţionat au sunat-o pe doamna prefect, au invitat-o la terasă şi au chemat un om să pună întrebări şi asta ca azi să mi se reproşeze mie în Cex", a spus Gabriela Firea.

Firea: C. Dan a venit foarte pregătită cu nişte xeroxuri cu mesaje pe SMS, pe Whatsapp. M-a surprins

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat, sâmbătă, că ministrul de Interne, Carmen Dan, a prezentat în CexN, în apărarea sa, ”nişte xeroxuri însemnând mesaje pe SMS, pe Whatsapp între prefect şi un secretar de stat în MAI, venind ”foarte pregătită”.

”Doamna ministru nu a răspuns celor afirmate de mine deloc. A venit cu nişte xeroxuri însemnând mesaje pe SMS, pe Whatsapp între dna prefect şi un secretar de stat. Am întrebat-o pe faţă dacă ne spionează, dacă ne ascultă convorbirile, dacă ştie ce vorbim pe mesaje. Nu mi se pare normal într-un comitet executiv să vii ca argumentaţie cu tot felul de aspecte derizorii, aspecte personale, mesaje printate de pe Whatsapp, nişte discuţii personale între prefect şi un domn din MAI, legat de proteste, de acţiuni”, a spus Gabriela Firea.

Ea susţine că i-a atras atenţia ministrului de Interne că astfel de discuţii nu ar trebui să aibă într-un for politic.

”Confirmând că are o problemă personală cu mine şi cu dna prefect, a proferat tot felul de lucruri neadevărate, a jignit-o, a făcut atacuri directe la competenţele profesionale ale dnei prefect, deci a continuat tot şirul de acuzaţii indirecte pe care le-a făcut până acum prin faptul că în toate apariţiile publice a ţinut să sublinieze că nu domnia sa, ci prefectul a fost cel care a dat ordinul de intervenţie. A venit foarte pregătită. M-a surprins”, a adăugat Firea.

Prefectul Capitalei, Speranţa Cliseru, este apropiată a Gabrielei Firea, ocupând în trecut funcţia de consilier al acesteia. Până să ajungă la Primăria Capitalei, Cliseru a fost administrator public al oraşului Voluntari, care îl are ca primar pe Florentin Pandele, soţul Gabrielei Firea.

Ulterior, Cliseru a fost numită de primarul general membru în consilii de administraţie la societăţile nou înfiinţate: Compania Municipală Pază şi Securitate Bucureşti S.A şi Compania Municipală Dezvoltare Durabilă Bucureşti SA.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, vineri, că va avea o discuţie cu ministrul de Interne şi cu prefectul Capitalei despre controversele privind ordinul de intervenţie dat jandarmilor la protestul din 10 august şi despre înregistrarea video în care apare Speranţa Cliseru chestionată de un cetăţean.

Precizările vin după ce un cetăţean a postat pe Facebook o înregistrare video cu prefectul Capitalei, Speranţa Cliseru. Acesta îi cere Speranţei Cliseru să vorbească despre protestul din 10 august şi să recunoască faptul că ministrul Carmen Dan şi liderul PSD, Liviu Dragnea, au minţit. Prefectul a răspuns: „Asta am spus”.

Redăm, mai jos, dialogul purtat între cei doi:

– Ce căutaţi în public, doamna Cliseru? Ar trebui să staţi ascunsă după 10 august. Ascunsă ar trebui să staţi. Vedeţi că şoferul dvs a parcat pe trecerea de pietoni, la Grădina Icoanei, acolo. Refuză să mute maşina. Chem poliţia sau ce facem? Îi spuneţi dumneavoastră s-o mute?
– Faceţi ceea ce credeţi.
– Să fac ce prevede legea în principiu, nu?
– Da.
– Vedeţi dumneavoastră, nu sunt jurnalist, doamna Cliseru, sunt un cetăţean şi vreau să fiţi conştientă de părerea cetăţenilor despre dumenavoastră. Şi data viitoare când ieşiti în public să vă mai gândiţi. De mai multe ori, poate. Şi să ştiţi că 10 august nu o uită nimeni. Dacă sunteţi nevinovată, dacă nu aţi avut nici o implicare, ieşiţi public şi spuneţi asta.
– Am ieşit şi am spus.
– Perfect, ziceţi: doamna Carmen Dan minte, domnul Dragnea face asta.
– Asta am spus.
– Spuneţi mai clar.
– Am spus.
– Până nu o să spuneţi super clar chestiile astea...
– Aţi greşit adresa, mergeţi la alte persoane să le întrebaţi. Eu am spus că sunt nevinovată şi să mergeţi să întrebaţi acele persoane, nu să mă hăituiţi pe mine. Nu sunt eu vinovată, credeţi-mă.
– Perfect, abia aştept să stabilească instanţa acest lucru. Îmi doresc să nu fiţi vinovată, îmi doresc din suflet chestia asta, dar negarea dumneavoastră trebuie să fie mult mai amplă. Şi dezicerea dvs de PSD trebuie să fie mult mai amplă.
– Aveţi răbdare că o să fie, o să fie.
- Mult succes în cazul ăsta!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici