Firea: Părinţii care-şi pierd copiii vor beneficia de suport psihologic gratuit

Părinţii care-şi pierd copiii vor beneficia de suport psihologic gratuit pentru a trece mai uşor pentru o asemenea dramă, afirmă senatorul PSD Gabriela Firea, după ce un proiect în acest sens a fost adoptat de Senat.

170 afișări
Imaginea articolului Firea: Părinţii care-şi pierd copiii vor beneficia de suport psihologic gratuit

Firea: Părinţii care-şi pierd copiii vor beneficia de suport psihologic gratuit

„Părinţii care-şi pierd copiii vor beneficia de suport psihologic gratuit pentru a trece mai uşor pentru o asemenea dramă. Nu este o ruşine pentru nimeni să ceară sau să primească ajutor emoţional când trece printr-o astfel de cumpănă. De aceea, orice fel de sprijin reprezintă, de fapt, o alinare a cumplitei suferinţe. Doar anul trecut, aproape 2.000 de copii şi tineri au decedat. Am participat la şedinţa Senatului României în care s-a adoptat, în unanimitate, proiectul pe care l-am iniţiat alături de colegi parlamentari precum deputata Laura Vicol, deputata Cristina Rizea şi senatorul Bogdan-Constantin Matei”, scrie pe Facebook Gabriela Firea.

Ea menţionează că în fiecare an la 15 octombrie va fi comemorată ziua copiilor care au decedat în timpul sarcinii, la naştere sau până au devenit majori.

„Părinţii vor putea beneficia de 10 şedinţe gratuite de terapie, în următoarele 6 luni după evenimentul dureros. După votul din Senat, proiectul merge în Camera Deputaţilor, unde sunt convinsă că va fi aprobat pentru a deveni lege. Pierderea unui copil este una dintre cele mai grele suferinţe pentru un părinte. Sunt drame prin care nu ar trebui să treacă nici o mamă şi nici un tată. Sunt emoţii şi stări pe care nu le poate nimeni descrie în cuvinte, întrebări la care doar un psiholog sau un terapeut poate oferi răspunsuri”, încheie senatorul PSD.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici