Firea: PSD Bucureşti va organiza miting pe 9 decembrie / Manda: La Craiova ne aşteptăm să vină în jur de 30.000 de persoane / Adrian Solomon nu va merge la manifestaţiile anunţate de PSD pentru sâmbătă: "Şi pe Ceauşescu l-au sfătuit unii să facă miting..."

Preşedintele Comisiei de muncă din Cameră, deputatul PSD Adrian Solomon, a precizat, luni, că nu va merge la mitingurile anunţate de partid pentru sâmbătă, împotriva statului paralel şi ilegitim, învocând treburi mai importante, el adăugând: „Şi pe Ceauşescu l-au sfătuit unii să facă miting...”.

2301 afișări
Imaginea articolului Firea: PSD Bucureşti va organiza miting pe 9 decembrie / Manda: La Craiova ne aşteptăm să vină în jur de 30.000 de persoane / Adrian Solomon nu va merge la manifestaţiile anunţate de PSD pentru sâmbătă: "Şi pe Ceauşescu l-au sfătuit unii să facă miting..."

Adrian Solomon nu va merge la mitingurile anunţate de PSD pentru sâmbătă: "Şi pe Ceauşescu l-au sfătuit unii să facă miting..."

Întrebat dacă ar trebui întărite instituţiile statului, Solomon a răspuns: „Eu cred că sunt destul de puternice, numai că trebuie să dorească să fie cu adevărat instituţii ale statului, ăsta care-l slujim noi şi cetăţenii”.

„Statul paralel îl putem defini fiecare cum dorim, dar vedem că sunt instituţii sau persoane care ţin să acţioneze altfel de cum hotărăşte poporul prin votul universal, liber exprimat în timpul alegerilor”, a adăugat Solomon.

Întrebat cine sunt aceste persoane şi împotriva cui vor manifesta social-democraţii sâmbătă, Solomon a răspuns: „Eu nu ies în stradă sâmbătă”.

„Cine are de făcut miting, să facă miting. Eu nu o să fiu în stradă sâmbătă pentru că am alte treburi mai importante”, a spus Solomon.

„Şi pe Ceauşescu l-au sfătuit unii să facă miting...”, a adăugat acesta.

PSD va organiza mitinguri împotriva statului paralel şi ilegitim în Bucureşti şi în oraşele mari, mesajul fiind ”aceasta este majoritatea”, secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ştefănescu, declarând că decizia a fost luată la presiunea românilor.

”Ne-am întâlnit pentru că preşedinţii organizaţiilor judeţene au cerut această întâlnire cu Liviu Dragnea şi cu conducerea partidului. Mâine (luni - n.r.) va avea întâlnire cu restul preşedinţilor de judeţe. S-a stabili azi să facem un miting şi noi, un miting de protest. Mitingul nostru nu este pentru susţinerea guvernului, nu pentru susţinerea lui Dragnea, a coaliţiei sau a programului de guvernare, pentru că astea deja au fost votate anul trecut de români. Va fi un miting împotriva statului paralel şi ilegitim, un miting împotriva abuzurilor, un miting împotriva ascultării telefoanelor, împotriva încălcărilor drepturilor şi libertăţilor cetăţeneşti, un miting împotriva celor care consideră că din funcţiile pe care le au, nealese, pot să încalce Constituţia şi legile ţării şi să-şi constituie un grup organizat în care decid ei ce şi cum. Este un miting care arată care este adevărata majoritate în România, un miting pe care românii l-au cerut”, a declarat, duminică, secretarul general adjunt al PSD Codrin Ştefănescu.

Claudiu Manda: La mitingul PSD de la Craiova ne aşteptăm să vină în jur de 30.000 de persoane

Preşedintele PSD Dolj, senatorul Claudiu Manda, a declarat că la mitingul organizat pe 9 decembrie vor fi prezenţi în jur de 30.000 de oameni, afirmând că USR şi PNL nu au reuşit să strângă decât 700 de manifestanţi, iar oamenii vor putea să spună cine îi reprezintă.

”Din câte am înţeles, sunt foarte multe organizaţii judeţene care vor face (mitinguri pe 9 decembrie - n.r.). Nu pot să vă spun, pentru că nu am eu o astfel de listă. Pot să vă spun clar că noi la Dolj stabilisem iniţial pentru ora 17.00, a rămas ora 15.00, ca să ne sincronizăm şi cu alte organizaţii judeţene. La Dolj ne aşteptăm să fie, probabil, în jur de 30.000 de oameni”, a declarat liderul PSD Dolj, Claudiu Manda.

El a precizat că la întâlnirea de duminică seara de la sediul PSD au fost ”şapte-opt preşedinţi de organizaţii”.

”Acolo toată lumea a spus că intenţionează să organizeze miting şi am stabilit, cumva, ora 15.00. Noi deja ne-am ocupat şi de partea de promovare. Pe de o parte, să vedem dacă sunt oameni care ne susţin şi pe noi – vreau să spun că la Craiova au fost în jur de 700 de persoane mobilizate de cei de la USR şi PNL în piaţă- acum vrem să vedem dacă sunt oameni în Craiova şi tot judeţul Dolj care consideră că aceia care sunt în piaţă le reprezintă punctul de vedere sau nu. În plus, sunt destul de multe abuzuri împotriva cărora vor protesta colegii noştri. Credem că e momentul ca oamenii să spună: ajunge, am înţeles, am văzut ce tot se strigă în piaţă. Credem totuşi că ţara asta trebuie să fie o ţară normală în care Parlamentul să legifereze, Guvernul să guverneze şi în care fiecare să îşi facă treaba”, a adăugat Manda.

El a mai spus că organizaţiile judeţene nu sunt obligate să facă miting.

”Nu s-a luat o decizie să fie obligat cineva să facă miting. A fost discuţie provocată cumva de preşedinţii organizaţiilor judeţene în intenţia de a se organiza un astfel de miting.(Liviu Dragnea - n.r.) Nu s-a împotrivit. Au fost colegi care au spus că doresc să facă. Au fost discuţii dacă se organizează sâmbătă sau duminică şi a rămas sâmbătă”, a mai spus Claudiu Manda.

Întrebat despre poziţia premierului Mihai Tudose cu privire la organizarea de mitinguri pe 9 decembrie, el a răspuns: ”Nu am cum să anticipez eu poziţia premierului. Nu cred că va fi împotrivă. Am văzut declaraţia despre mitingul de la Dolj. A fost o formă de a nu răspunde la întrebare, dar eu cred că există posibilitatea să fie miting inclusiv la Brăila”.

Claudiu Manda a refuzat să explice ce înseamnă ”stat paralel”, rezumându-se doar să spună: ”Cred că puteţi să vă uitaţi în spaţiul public să vedeţi”.

Gabriela Firea: PSD Bucureşti va organiza un miting pe 9 decembrie

Preşedintele PSD Bucureşti, Gabriela Firea, a declarat, luni, la România TV, că organizaţiile din Bucureşti şi Ilfov ale partidului vor organiza un miting în Capitală pe 9 decembrie, în paralel cu mitinguri organizate de alte organizaţii judeţene ale social-democraţilor.

”Noi am avut o întâlnire cu colegii din ţară şi decizia a fost ca fiecare organizaţie să-şi organizeze mitingul în judeţul său. În ce ne priveşte, la Bucureşti şi Ilfov, vom organiza o manifestaţie în Capitală”, a declarat Gabriela Firea, precizând ulterior că mitingul va acea loc pe 9 decembrie, aceeaşi dată cu mitingurile care vor fi organizate în provincie.

Victor Ponta, despre mitingurile PSD: O prostie isterică;până şi Chavez ar considera situaţia comică

 Fostul preşedinte al PSD, Victor Ponta, a afirmat, într-o postare pe Facebook, că mitingurile pe care vor să le organizeze social-democraţii reprezintă ”o prostie isterică”, Ponta apreciind că foştii săi colegi ar trebuie să se concentreze pe actul de guvernare.

”Poate măcar de opinia raţională a lui Călin Popescu-Tăriceanu asculta «înfierbântaţi» din conducerea actuală a PSD şi opresc prostia asta isterică a mitingurilor de «solidaritate cu Şefu’»! Nu au făcut nimic un an de zile decât vorbe şi scandal intern - iar acum vor mitinguri?!?”, a scris, luni, Victor Ponta.

Acesta crede că organizarea de mitinguri ar trebui să fie preocuparea opoziţiei, iar partidele la putere ar trebui să fie interesate de buna guvernare. ”Când ai majoritate parlamentară şi controlezi Guvernul, foloseşti Puterea dată de votul oamneilor şi adopţi legi, ordonanţe sau hotărâri de guvern care să schimbe ceea ce merge prost în ţară - nu faci mitinguri isterice şi inutile cu oameni care au treabă la locul de muncă sau acasă şi vin doar de frică să nu îi dai afară sau să nu se supere «Şeful»!”, susţine fostul premier.

Ponta a ironizat în mod special mitingul anunţat de către liderul PSD Dolj, senatorul Claudiu Manda. ”Dincolo de ridicolul grotesc al unui miting de protest condus glorios de şeful Comisiei de control al SRI şi de ministrul Muncii din Guvern - până şi răposatul Hugo Chavez ar considera situaţia comică - lăsaţi prostiile şi faceţi ce aşteaptă oamenii de la voi!”, a conchis Ponta.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici