Florin Cîţu: Bugetul Ministerului Sănătăţii este mai mare decât cel de anul trecut. Unii nu ştiu să citească un buget

Ministerul Sănătăţii are un buget mai mare decât anul trecut, iar discuţiile din spaţiul public sunt ori pentru că oamenii nu înţeleg şi nu ştiu să citească un buget ori vor doar să facă scandal şi atât, spune premierul Florin Cîţu.

870 afișări
Imaginea articolului Florin Cîţu: Bugetul Ministerului Sănătăţii este mai mare decât cel de anul trecut. Unii nu ştiu să citească un buget

„Banii sunt acolo. Vorbim de 11,43 de miliarde, mai mult decât anul trecut şi mai mult decât într-un an normal, cum a fost în 2019. Asta arată foarte clar că avem foarte mulţi oameni în spaţiul public care nu ştiu să citească un buget. Ministerul Sănătăţii are 11,43 miliarde de lei buget, mai mare decât anul trecut. Toate aceste discuţii în spaţiul public sunt ori pentru că oamenii nu înţeleg şi nu ştiu să citească un buget ori vor doar să facă scandal şi atât, ceea ce este foarte trist”, declară Florin Cîţu.

Premierul neagă existenţa unor tensiuni între el şi ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu.

„Nu există discuţii. Liderii coaliţiei şi-au asumat un deficit bugetar de 7,16. Am prezentat bugetul public, am făcut alocările. Pentru plata facturilor banii sunt alocaţi, nu există nicio problemă”, adaugă prim-ministrul.

De asemenea, Florin Cîţu a vorbit despre o „reanalizare a Legii salarizării”.

„Sporurile reprezintă azi, din 109 miliarde de lei, 26 de miliarde, deci aproape 25% din anvelopa salarială. Problema e că aş vrea ca aceste sporuri şi salarizarea să fie legate de performanţă. În ultimii doi am am văzut că aceste cheltuieli s-au dublat, de la 56 la 109 miliarde. Eu nu cred că performanţa s-a dublat”, conchide Florin Cîţu.

CITEŞTE ŞI Gabriela Firea: Decizia de a tăia bugetul Sănătăţii este criminală.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici