Florin Cîţu, reacţie la acuzaţiile Ioanei Mihăilă: „A venit cu demisia domniei-sale?”

Premierul Florin Cîţu a reacţionat sâmbătă la acuzaţiile aduse de ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, care a spus că acesta ştia de situaţia financiară a ministerului şi de faptul că cei din centrele de vaccinare sunt neplătiţi. „A venit cu demisia domniei-sale?”, a fost reacţia premierului.

7863 afișări
Imaginea articolului Florin Cîţu, reacţie la acuzaţiile Ioanei Mihăilă: „A venit cu demisia domniei-sale?”

Florin Cîţu, reacţie la acuzaţiile Ioanei Mihăilă: „A venit cu demisia domniei-sale?”

Nu ştiu de ce lumea încearcă să îşi arate incompetenţa pe ultima sută de metri. La rectificarea bugetară se vede că sunt 480 de milioane necheltuiţi, care sunt redestribuiţi. Aceşti bani erau acolo la Ministerul Sănătăţii, iar dacă cineva avea curiozitatea să citească legea bugetului, aprobată la începutul anului, vedea că putea să redistribuie bani pentru orice cheltuială care ţine de vaccinare în timpul acesta. Deci erau 480 de milioane. Eu n-o să pot să fiu ministrul fiecărui portofoliu, există ministru care trebuie să fie responsabil pentru execuţia bugetară. Interesant cum de fiecare dată după ce se pregătesc să plece de la minister apar şi problemele, nu înainte”, a spus premierul, sâmbătă, la Oradea.

Anterior, ministrul Sănătăţii Ioana Mihăilă a spus că premierul ştia din aprilie de situaţia financiară de la minister, iar faptul că „astăzi vorbim de personal neplătit (...) se datorează doar iresposabilităţii pemierului Cîţu”.

„Sunt aici să explic ceea ce domnul Cîţu tocmai a spus şi astăzi, la fel cum a spus şi ieri, că nu înţelege cum oamenii din centrele de vaccinare sunt neplătiţi de 2-3 luni. Domnul prim ministru ne spune acum că nu înţelege cum s-a întâmplat acest lucru, deşi ştia încă din aprilie că banii alocaţi Ministerului Sănătăţii nu sunt suficienţi. În 28 aprilie, printr-o adresă înregistrată la Cabinetul premierului i-am prezentat situaţia bugetului Ministerului Sîănătăţii. Prin această adresă, i-am spus că nu sunt suficienţi banii pentru salarii, pentru programe de sănătate, pentru acţiuni prioritare, cele care finanţează Terapiile Intensive din spitale, printre altele, pentru plata personalului din centrele de vaccinare”, a declarat, într-o conferinţă de presă organizată sâmbătă, ministrul Sănătăţii.

Ministrul Sănătăţii spune că de-a lungul ultimelor luni s-au făcut mai multe transferuri între diferite programe pentru asigurarea unor nevoi urgente, cum ar fi vaccinuri sau tratamente ale unor pacienţi.

„Faptul că astăzi vorbim de personal neplătit, de lipsă de bani pentru programele de sănătate ale pacienţilor şi lipsă de resurse pentru ambulanţe şi medicamente se datorează doar iresponsabilităţii premierului Cîţu”, a mai spus ministrul Sănătăţii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici