Florin Roman oferă replica contestatarilor: acuzaţia de plagiat la adresa mea este nefondată

Ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Florin Roman, susţine că este nefondată acuzaţia de plagiat la adresa sa. Roman a răspuns, astfel, învinuirii aduse de liderul USR, Dacian Cioloş, care a solicitat demiterea ministrului deoarece „a plagiat lucrarea de masterat”.

871 afișări
Imaginea articolului Florin Roman oferă replica contestatarilor: acuzaţia de plagiat la adresa mea este nefondată

Sursa foto: Mediafaxfoto

„Plagiat înseamnă să îţi asumi parţial sau integral o lucrare ştiinţifică ceea ce nu am făcut niciodată. Drept urmare, acuzaţia de plagiat la adresa mea e nefondată”, a susţinut Florin Roman.

Ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării a oferit detalii despre lucrarea incriminată.

„Într-o lucrare de disertaţie de acum 10 ani, am inclus o parte din suportul de curs, pus la dispoziţia studenţilor. La finalul disertaţiei, am inclus bibliografia folosită. Consider însă că orice aş spune pe acest subiect, inclusiv faptul că profesorul Paraschiv confirmă că fost o lucrare bună, nu are nicio relevanţă pentru cei care şi-au propus să îmi găsească nod în papură/ să susţină o campanie de denigrare a mea/ să dovedească fapte de care nu mă fac vinovat”, a adăugat Florin Roman.

Liderul USR Dacian Cioloş i-a cerut joi prim-ministrului Nicolae Ciucă să îl demită pe Florin Roman deoarece „a plagiat lucrarea de masterat şi a minţit că a scris o carte”.

„Florin Roman confirmă că o comparaţie între PNL şi PSD e cât se poate de reală, cu deosebirea că el e doar plagiator, nepotrivit ca ministru al Cercetării şi agresiv atunci când n-are dreptate. Domnule prim-ministru Ciucă, vă cer să faceţi curăţenie în cabinetul dumneavoastră şi să ne arătaţi că nu susţineţi furtul şi nu vă bateţi joc de comunitatea cercetătorilor români lăsând să-i conducă un plagiator dovedit. Florin Roman nu are ce să caute în Guvernul României”, a declarat preşedintele USR Dacian Cioloş.

Şeful USR a mai spus că Florin Roman nu poate coordona un minister care gestionează sume importante din PNRR.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici