Flutur: O nouă întâlnire a coaliţiei, miercuri, pe tema bugetului de stat

Vicepreşedintele PDL Gheorghe Flutur a declarat că miercuri după-amiază va avea loc o nouă întâlnire a coaliţiei de guvernare pentru discutarea bugetului de stat pe 2009, iar forma finală a acestuia ar putea fi realizată până la sfârşitul lunii.

11 afișări
Imaginea articolului Flutur: O nouă întâlnire a coaliţiei, miercuri, pe tema bugetului de stat

Flutur: O nouă întâlnire a coaliţiei, miercuri, pe tema bugetului de stat

Flutur a spus, marţi, într-o conferinţă de presă, că bugetul se discută la nivelul conducerii coaliţiei de guvernare, ministrul Finanţelor a prezentat indicatorii, dar situaţia "nu este prea fericită" în condiţiile în care sunt datorii foarte mari la diferite firme de construcţii care au executat lucrări de infrastructură sau de reabilitare şi modernizare a unităţilor de învăţământ.

El a precizat că în cursul după-amiezei de miercuri va avea o nouă întâlnire a coaliţiei de guvernare pe tema bugetului, arătând că s-au cerut propuneri din partea ministerelor şi partidelor.

"Sper ca până la sfârşitul lunii să avem forma finală", a spus vicepreşedintele PDL.

Gheorghe Flutur a menţionat că ar urma să fie alocate fonduri mai mari pentru lucrări de infrastructură şi pentru cofinanţarea programelor europene, "ceea ce înseamnă locuri de muncă".

"Absorbţia fondurilor europene a rămas în urmă. Trebuie mai mulţi bani pentru cofinanţare şi pentru drumuri", a mai spus Flutur.

El consideră că, totodată, va trebui o legislaţie "mai permisivă" privind achiziţiile publice, dar şi în ceea ce priveşte exproprierea pentru cauză de utilitate publică, cum ar fi construcţia de autostrăzi sau noi reglementări privind contestaţiile licitaţiilor.

Premierul Emil Boc a declarat, sâmbătă, că priorităţile Executivului sunt bugetul de stat, infrastructura, agricultura, fondurile europene, eliminarea monitorizării pe Justiţie, reglementările acestora urmând să fie înaintate într-un "pachet" către Parlament, la începerea sesiunii.

În viziunea premierului, "prioritatea zero" este adoptarea legii bugetului de stat. El a punctat faptul că în 2008 s-a înregistrat o creştere economică de 7-8 la sută, dar un deficit bugetar de 5,2 la sută.

"Vechiul guvern a cheluit cu 6,7 miliarde de euro mai mult decât a încasat. Aceşti bani nu i-a cheltuit pe infrastructură şi dezvoltare, ci marea majoritate a acestor cheltuieli a fost orientată spre cheltuieli de personal", a spus Boc.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici