FOTO | Firea, Turcan, Dăncilă şi Grapini au marcat, pe Facebook, Ziua Universală a Iei

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, prim-vicepreşedintele PNL Raluca Turcan şi europarlamentarul Maria Grapini au ţinut, sâmbătă, să marcheze Ziua Universală a Iei, postând fotografii în care apar îmbrăcate în ii.

1638 afișări
Imaginea articolului FOTO | Firea, Turcan, Dăncilă şi Grapini au marcat, pe Facebook, Ziua Universală a Iei

Firea, Turcan, Dăncilă şi Grapini au marcat, pe Facebook, Ziua Universală a Iei

”Port cu mândrie ia românească ori de câte ori am ocazia. Astăzi este o zi specială, Naşterea Sfântului Ioan Botezătorul (#Sânzienele). Tot astăzi, sărbătorim şi ia românească. Vă îndemn să purtaţi ia oriunde v-aţi afla. Vă provoc să postaţi poze cu ia preferată şi să ne bucurăm împreună de moştenirea lăsată de strămoşii noştri. #ia #ZiuaIei”, a scris Raluca Turcan pe pagina sa de Facebook.

Şi primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, s-a fotografiat în ie, alături de mai mulţi angajaţi ai Primăriei, dar fotografiile au fost postate pe contul unui consilier.

Ziua Universală a Iei a fost marcată şi pe pagina europarlamentarului social-democrat Viorica Dăncilă.

”Ia românescă, o tradiţie a poporului român, o tradiţie a femeilor din România. Sunt mândră că acest simbol a început să aibă recunoaştere nu numai la nivel european, dar şi la nivel international. Cultura noastră tradiţională face parte din patrimoniul cultural al Uniunii Europene şi avem toate motivele să fim mândri de ceea ce oferim acestui patrimoniu. Purtaţi cu mândrie acest simbol pentru că reprezintă sufletul poporului român. #iasimbolromanesc”, a scris Dăncilă.

Clotilde Armand a publicat o fotografie făcută în urmă cu un an.

”De Ziua Universală a Iei mi-am reamintit de casa lui George Enescu de la Mihăileni unde zeci de voluntari au participat anul trecut la <ungerea>' cu lut a casei care a aparţinut mamei marelui compozitor român”, a scris Clotilde Armand.

Europarlamentarul Maria Grapini a anunţat că organizează, la Timişoara, o conferinţă dedicată iei şi o parada a iilor.

”Bună dimineaţa! La mulţi ani românilor,oriunde s-ar afla! Azi este ziua Iei,Sânzienele(Drăgaica)! Să sărbătorim româneşte:în ie,cunună din flori de sânziene şi spice de grâu.Să ne bucurăm de vară cu toate frumuseţile ei”, a scris Grapini pe pagina sa de Facebook.

Credincioşii ortodocşi sărbătoresc, sâmbătă, Naşterea Sfântului Ioan Botezatorul, sărbătoare cunoscută în popor şi ca Drăgaica sau Sânzienele, când a fost instituită, în 2013, şi Ziua Universală a Iei, marcată de comunităţile româneşti din toată lumea.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici