FOTO Florin Cîţu, la Ora Premierului: Invitaţia nu are legătură cu bugetul, e un test al rezistenţei la „înjurături”. Liderii PNL, ironizaţi cu figurine de carton

  • Florin Cîţu: „Invitaţia în Camera Deputaţilor nu are nicio legătură cu bugetul României, ci să vadă cât rezist eu la înjurăturile lor”.
  • El spune că bugetul pe 2021 este unul echilibrat, credibil şi care forţează reforma.
  • În timpul discursului pemierului României, social-democraţii au protestat cu pancarte.
2596 afișări
Imaginea articolului FOTO Florin Cîţu, la Ora Premierului: Invitaţia nu are legătură cu bugetul, e un test al rezistenţei la „înjurături”. Liderii PNL, ironizaţi cu figurine de carton

Deputaţii PSD l-au chemat în Parlament pe Florin Cîţu la o dezbatere cu tema „Bugetul tăierilor: moartea economică a României!". În timpul discursului pemierului, social-democraţii au protestat cu pancarte.

„Românii ar trebui să ştie că această invitaţie nu are nicio legătură cu bugetul României. M-au invitat să vadă cât rezist eu la înjurăturile lor. Eu vă spun că acest prim ministru rezistă”, spune în Camera Deputaţilor Florin Cîţu, la Ora Premierului.

Cîţu i-a nominalizat pe liderii care îl contestă - Marcel Ciolacu, Sorin Grindeanu, Sorin Grindeanu, Paul Stănescu şi Mihai Tudose, „toţi slugile lui Dragnea şi Vâlcov”.

Pentru că un social-democrat a pus lângă pupitru o coasă de carton, preşedintele de şedinţă le-a cerut parlamentarilor PSD să lase „această circotecă ieftină”.

Florin Cîţu a afirmat că Grindeanu, „premierul OUG 13 care a scos zeci de mii de români în stradă”, şi Mihai Tudose îşi luau salariul în plic.

„Bineînţeles, marii gânditori economici Marcel Ciolacu şi Paul Stănescu îşi permit să vină cu amendamente la buget care însumate fac 6% din PIB şi propun să nu mai plătim la Comisia Europeană contribuţia. Nu voi permite aşa ceva. Românii trebuie să ştie acest lucru - avem un buget echilibrat, un buget credibil, primul buget după 30 de ani recunoscut acest lucru şi de Consiliul Fiscal şi de instituţiile internaţionale, un buget construit în jurul investiţiilor, un buget care forţează reforma”, conchide premierul Florin Cîţu.

La scurt timp, Marcel Ciolacu i-a răspuns premierului şi i-a transmis că a împrumutat 600.000 de euro în cele 10 minute în care a vorbit în cadrul dezbaterii.

“Domnule premier, aţi vorbit vreo 10 minute. În tot acest timp aţi împrumutat România cu 600.000 de euro. 1.000 de euro pe secundă, bani furaţi din buzunarul fiecărui român, pe care îi vor plăti copiii şi nepoţii noştri. Domnule Cîţu, nu aveţi bani să le plătiţi salariile restante minerilor din Valea Jiului, deşi în campanie aţi găsit 2 miliarde doar pentru primarii PNL, mită electorală. Culmea, nu v-a folosit la nimic, pentru că aţi pierdut alegerile. Daţi-le banii oamenilor urgent. Nu vă mai bateţi joc de ei, sunt banii munciţi şi meritaţi de către mineri”, a spus Ciolacu.

„Nu a fost vorba despre buget aici. Cei care au discutat despre buget nu l-au înţeles. Promit că o să-mi iau eu din timp ca să vă educ. Mă gândeam să vă înscriu la şcoală, domnule Ciolacu şi pe dumneavoastră, Paul Stănescu, la o facultate cu plată, să vă ajut. În acelaşi timp vă spun ce vă tot spun de patru ani, de când sunt prin Parlamentul României - dragi pesedişti, puneţi mâna pe carte. Cititul nu a omorât pe nimeni”, spune Florin Cîţu.

Discursul de final al premierului a creat rumoare în sala Camerei Deputaţilor.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici