Frunda: Aştept program de relansare economică în funcţie de care UDMR să decidă dacă rămâne în Guvern

Senatorul UDMR Gyorgy Frunda afirmă că îşi menţine rezervele privind participarea Uniunii în coaliţia de guvernare şi că aşteaptă să vadă protocolul care va fi încheiat în coaliţie şi un program clar de relansare economică, în funcţie de care ar trebui decis dacă UDMR rămâne sau nu la guvernare.

25 afișări
Imaginea articolului Frunda: Aştept program de relansare economică în funcţie de care UDMR să decidă dacă rămâne în Guvern

Frunda: Aştept program de relansare economică în funcţie de care UDMR să decidă dacă rămâne în Guvern (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

Frunda a declarat, sâmbătă, jurnaliştilor care asistă la şedinţa Consiliului Reprezentanţilor Unionali (CRU) de la Târgu Mureş, că până acum nu a văzut nicio măsură de relansare economică din partea Guvernului.

"Eu menţin rezervele pe care le-am formulat în repetate rânduri. Aştept protocolul, care trebuie să fie încheiat în două săptămâni, un program clar de relansare economică, de uşurare a poverii financiare şi alte proiecte de legi. În funcţie de asta trebuie să decidem ieşirea de la guvernare. În legătură cu relansarea economică a României, eu nu văd nicio măsură în sensul ăsta, Guvernul nu a adoptat nicio măsură", a spus Frunda.

El a subliniat că faptul că în Uniunea Europeană va avea loc o creştere economică şi vor veni mai mulţi bani de la UE pentru infrastructură nu reprezintă o garanţie a creşterii economice.

"Ca să creşti economic, Guvernul tău trebuie să facă ceva, vreau să văd acest lucru. Dacă va exista o foaie de parcurs cu termene clare de relansare economică, atunci trebuie să rămânem la guvernare, dacă acestea se împlinesc. Dacă nu se întâmplă acest lucru, atunci trebuie să ieşim de la guvernare", a spus Frunda.

El a precizat că o astfel de decizie va trebui luată după Congresul UDMR, în funcţie de noua construcţie politică a Uniunii, dar că, personal, are "rezerve serioase" faţă de coabitarea în coaliţie.

Senatorul a pledat pentru un dialog cu partidele din opoziţie.

"Pentru noi este de importanţă vitală dialogul cu PSD şi PNL. Cu liberalii şi social-democraţii trebuie să găsim o soluţie de convieţuire pentru respectarea legilor care asigură drepturile minorităţilor naţionale, pentru reprezentare proporţională, pentru ca problema etnică să nu devină o problemă de dezbatere politică în campanie, ci de dezbatere în Parlament. Din câte ştiu, conducerea PNL şi PSD are această răbdare a dialogului viitor, trebuie hotărât după Congresul UDMR, în funcţie de decizia Guvernului", a conchis el.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici