Frunzăverde: MApN suportă cheltuielile pentru o intervenţie în Mali, bugetul este mult prea mic

Vicepreşedintele PNL Sorin Frunzăverde, fost ministru al Apărării, a declarat, luni, că o eventuală participare a României la intervenţia din Mali urmează a fi decisă de CSAT, însă sumele pentru o asemenea acţiunea sunt suportate de Ministerul Apărării, care are un buget mult prea mic.

317 afișări
Imaginea articolului Frunzăverde: MApN suportă cheltuielile pentru o intervenţie în Mali, bugetul este mult prea mic

Frunzăverde: MApN suportă cheltuielile pentru o intervenţie în Mali, bugetul este mult prea mic (Imagine: Bogdan Baraghin / MediafaxFoto)

"În acest moment, situaţia din Mali este mult mai complicată decât pare la prima vedere. Comentariile în legătură cu actul terorist din Algeria sunt în acest sens, şi anume că atacul acela terorist nu a fost îndreptat împotriva localnicilor, ci a fost un soi de acţiune de represalii împotriva intervenţiei franceze în Mali. A fost o reacţie la intervenţia franceză în Mali", a declarat Frunzăverde, întrebat cum vede o posibilă participare a României la acţiunea din Mali.

"O posibilă intervenţie a noastră în Mali - care va fi hotărâtă de CSAT - trebuie să aibă în vedere şi bugetarea corespunzătoare, pentru că MApN va suporta aceste cheltuieli, ori în proiectul de buget Ministerului Apărării îi este alocată suma de 1 miliard de euro, mult, mult prea puţin. Adică, departe de cel 2,1 - 2,3% din PIB", a mai spus vicepreşedintele PNL.

Ministrul Apărării, Mircea Duşă, a declarat, duminică seară, că luni, la ora 09.00, se va întruni Consiliul de Planificare a Apărării, care va discuta despre participarea României în Mali, urmând să facă propuneri către CSAT, el precizând că este de părere că va fi vorba despre misiuni de instruire.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici