Frunzăverde: Nu ar fi trebuit să ne atingem de salarii şi pensii

Liderul PDL Sorin Frunzăverde susţine, într-un interviu pentru Radio Reşiţa citat de Realitatea.net, că salariile publice şi pensiile nu ar fi trebuit reduse, el menţionând că a criticat măsurile în şedinţa conducerii partidului şi că opinia sa a fost împărtăşită.

17 afișări
Imaginea articolului Frunzăverde: Nu ar fi trebuit să ne atingem de salarii şi pensii

Frunzăverde: Nu ar fi trebuit să ne atingem de salarii şi pensii (Imagine: Bogdan Baraghin/Mediafax Foto)

"Nu trebuia să ne atingem de pensii sub nicio formă. Salariile nu trebuiau reduse", a declarat vicepreşedintele PDL, într-un interviu difuzat de Radio Reşiţa şi citat de Realitatea.net.

Liderul democrat-liberal a menţionat, potrivit sursei citate, că a făcut aceste afirmaţii şi în şedinţa Colegiului Director al partidului.

"Nu am fost de acord cu aceste măsuri şi am spus acolo că, dacă ar fi avut loc acum o lună această discuţie în interiorul partidului, probabil că soluţia pe care ar fi ales-o Guvernul ar fi fost alta. Discuţia a venit foarte târziu", a spus Frunzăverde.

În opinia acestuia, premierul Boc ar fi trebuit să aleagă o altă soluţie: "Efectiv nu cred în acest tip de măsuri. Le-am spus colegilor mei că, în mod normal, ar fi trebuit să alegem varianta FMI şi anume mărirea TVA şi a cotei de impozitare. De pensii, nu trebuia sa ne atingem. Sub nici o formă".

Vicepreşedintele PDL susţine că punctul său de vedere este împărtăşit şi de alţi colegi de partid şi că măsurile de austeritate nu vor fi suficiente şi că în toamnă va fi necesară majorarea impozitelor.

"Eu cred că aceasta era soluţia şi am mai spus acolo, la Bucureşti, în şedinţa cu Guvernul şi cu reprezentanţii PDL din Guvern, premierul şi toţi ceilalţi, că, dacă am fi votat acum o lună, în mod sigur că majoritatea membrilor din Colegiul Director ar fi optat pentru varianta creşterii impozitării", susţine liderul PDL.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici