Funar cere audierea lui Isărescu şi a lui Becali în Senat, pe tema "Becali Bank"

Senatorul PRM Gheorghe Funar îi cere preşedintelui Comisiei de buget, Aron Popa, să-i invite pe guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, şi pe "multimiliardarul în euro" George Becali, pentru a fi audiaţi de membrii comisiei pe tema respingerii de către BNR a cererii de constituire a "Becali Bank".

14 afișări
Imaginea articolului Funar cere audierea lui Isărescu şi a lui Becali în Senat, pe tema "Becali Bank"

Funar cere audierea lui Isărescu şi a lui Becali în Senat, pe tema "Becali Bank" (Imagine: Mediafax Foto)

Funar menţionează în adresa transmisă, luni, comisiei de buget din Senat, că solicitarea "celui mai bogat dintre români", George Becali, de constituire a "Becali Bank" a fost respinsă de Consiliul de Administraţie al Băncii Naţionale.

Senatorul PRM îşi explică demersul prin "dorinţa de a afla adevărul şi de a sprijini înfiinţarea unei bănci româneşti", arătând că "Becali Bank" doreşte să opereze pe nişa de servicii bancare personalizate (private banking), pe care piaţa de profil nu este prea dezvoltată.

El explică, de asemenea, că acestă bancă doreşte să se adreseze cu produse personalizate sportivilor şi artiştilor, constituind "o premieră pe piaţa românească".

Gheorghe Funar mai adaugă că la comandă externă şi cu susţinere autonomă, în perioada 1990-2007, au fost lichidate, respectiv privatizate, aproape toate băncile româneşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici